28. maj 2023

Gå en tur på hjertestien

Der findes mere end 200 hjertestier i Danmark. En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo og stien kan anvendes af alle.

I Hammel har vi også en hjertesti og stien går gennem skov og der er rigt fugleliv. Stien kan bruges hele året, da der ryddes for sne osv. Hjertestien er egnet til både cykling, løb, barne-/klapvogne, rullestole og gangbesværede. Stien begynder ved Randersvej, hvor man parkerer på en grusplads med god plads til flere biler.

Turen går også forbi præstens bøg, som nåede at blive næsten 300 år, før den måtte falde. I 2019 påbegyndte kunstneren Søren Brynjolf sine træskærearbejder over emnet tid i stammen. Kommunen har sat en QR-kode op, så man kan læse mere om bøgen samtidig med, at man nyder værket.

I dag her på efterårsferiens sidste hverdag var solen smukt på spil og skabte en flot gylden farve i det tidlige efterårsløv. Uanset om man tager turen en tidlig morgen eller i en skumringstime møder man næsten altid andre, der også er ude at løbe eller ude at gå en tur med hunden og de fleste gange, som på min tur i dag, har ejerne også husket at have snor på hunden, så vildtet i området kan være i fred. På turen oplevede vi masser af flotte fasaner der skræppede om kap med farvestrålende skovskader.

Det er Frijsenborg Gods der lægger jord til hjertestien og du kan læse mere om hjertestien ved Frijsenborg og alle andre hjertestier i Danmark her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler