1. december 2023

Gadekæret i Sall klar til at blive indtaget

Tilbage i 2018 vandt Sall prisen som ’Årets landsby’ i Region Midtjylland. Præmien lød på 150.000 kr., og for de penge har Sall Lokalråd søgt fonde og tilskud til projekter for cirka 670.000 kr.

Blandt andet er der blevet søgt midler til stisystemer og en renovering og forskønnelse af gadekæret. Sidstnævnte er lige blevet indviet og fremstår nu som et naturligt mødested i landsbyen. Det gamle hegn rundt om gadekæret er væk, der er blevet renset op, og nye bænke inviterer til at sætte sig.

Merete Kallestrup, der er økonomisk tovholder i projektgruppen bag renoveringen, fortæller til Favrskov Kommunes facebookside, at de 15.000 kroner, som man har modtaget fra Sparekassen Kronjylland er gået til bænke samt at de 150.000 kroner som byen oprindeligt vandt, i den grad har været med til at skabe en bedre landsby.

“De penge er et tilskud til de bænke, vi har sat op. Vi har også fået penge fra Friluftsrådet, Hedeselskabet, Landsbyrådet og Kultur og Fritid. I det hele taget må vi sige, at præmien på de 150.000 kr. har gjort, at vi kan skabe en endnu bedre landsby”, lyder det fra Merete Kallestrup.

Foto: Favrskov Kommune
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler