20. august 2022

Hammel Neurocenter får ny ledende overlæge

1. august tiltræder Kåre Severinsen som ledende overlæge på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Centeret leverer højtspecialiseret neurorehabilitering til patienter med erhvervet hjerneskade fra hele Vestdanmark.

Hospitalsenhed Midt har ansat Kåre Severinsen som ledende overlæge på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Her bliver han en del af centerledelsen, som ud over den ledende overlæge består af ledende terapeut Helle Dybkjær og oversygeplejerske Tina Pasgaard.

“Stillingen på Regionshospitalet Hammel Neurocenter er en spændende og udfordrende mulighed for at arbejde videre med neurorehabilitering, og den tværfaglige arbejdsform med patienten og de pårørende i centrum tiltaler mig meget. Hammel Neurocenters særlige status som kraftcenter for uddannelse og vidensformidling inden for neurorehabilitering og den store og velfungerende forskningsenhed placerer centret som en central aktør inden for dansk og international neurorehabilitering”, siger den kommende ledende overlæge i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland og fortsætter:

– Jeg ser frem til, sammen med det øvrige personale på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, at fortsætte arbejdet med at skabe gode rammer for individuelt tilpassede behandlingsforløb, der hviler på den nyeste viden skabt af egne og andre forskere – med respekt for det store arbejde og de flotte resultater, mine kolleger på hospitalet allerede har opnået.

Kåre Severinsen er 44 år. Han blev speciallæge i neurologi i 2017 og kommer senest fra en stilling som neurologisk overlæge og klinikchef for Vestdansk Center for Rygmarvsskade, som hører under Hospitalsenhed Midt og ligeledes varetager højtspecialiseret neurorehabilitering. Her har han haft et tæt fagligt samarbejde med kollegerne på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, som han nu bliver en del af. Tidligere har han arbejdet som afdelingslæge på Neurologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, og før det har han arbejdet med neurorehabilitering på Regionshospitalet Hammel Neurocenter i Region Midtjylland og på Brønderslev Rehabiliteringscenter i Region Nordjylland.

“Regionshospitalet Hammel Neurocenter er sammen med Vestdansk Center for Rygmarvsskade en spydspids for neurorehabiliterings-området i Vestdanmark og en vigtig del af Hospitalsenhed Midt. Kåre har ydet en stor indsats for Vestdansk Center for Rygmarvsskade i sin tid som klinikchef, hvor det blandt andet er lykkedes at få skabt en tættere sammenhæng mellem det kliniske arbejde, udvikling og forskning, ligesom centret har opbygget et tæt samarbejde med forskningsenheden på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Vi er derfor glade for, at han nu har sagt ja til at blive ledende overlæge på Regionshospitalet Hammel Neurocenter”, siger Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt.

Kåre Severinsen VCR chef © Agata Lenczewska-Madsen
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler