21. maj 2024

Jubilæums-Hestemarked tiltrak rigtig mange mennesker

I år er det 50 år siden, at det første Hammel Hestemarked blev afholdt, og derfor kunne man fejre 50 års jubilæum i år, hvilket blev gjort på flotteste vis, og publikum kvitterede ved at møde talstærkt op.

Allerede torsdag startede man ud med Frijsenborg Løbet Hestemarked-banko, officiel åbning ved borgmester Lars Storgaard samt koncert med John Mogensen Live i Hestestalden, og så var man ligesom i gang.

Fredag åbnede det store tivoli og kræmmermarkedet, der i år kunne byde en del nye stande velkommen. Fredagens helt store højdepunkt var Lars Lilholt, der med hans band gav en flot koncert i Arenaen, hvorefter DJ Ringholm tog over, og spillede op til fest og farver.

Lørdag blev skudt i gang for alvor, da det snart legendariske Kapsejlads på søen ved Idrætscenteret blev afviklet. De deltagende hold havde igen gjort en masse ud af deres påklædning, og tilskuerne til det festlige indslag var mødt talstærkt op.

Der var også rig mulighed for at tale med både kommunal og mulige landspolitikere på Hammel Hestemarked, hvor langt de fleste partier var repræsenteret, og igen i år var udvalget af spiseboder stort og omfangsrigt, så var man blevet sulten undervejs, så var mulighederne mange. Lørdag blev sluttet af med musik, både i Arenaen og Hestestalden.

Søndag er mere stille og rolig, med fokus på familierne, og her var der blandt andet mulighed for at møde brandmænd og deres køretøjer, komme til ponyridning, se på gamle traktorer og meget mere i det fine sensommervejr.

Besøgstallet er ikke gjort op endnu, men på forhånd var forventningerne at godt 50.000 mennesker ville kigge forbi i løbet af de fire dage, og vurderet på de dage ByensNyt var tilstede, så virker det som et meget fornuftigt bud. Stor ros til Hammel Hestemarked for endnu et flot marked, og vi glæder os allerede til næste år.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler