1. februar 2023

Kasper er blot 14 år – til september vil han bestige Kilimanjaro

At bestige bjerge er umiddelbart ikke noget man forbinder med en ung gut på 14 år fra Hammel, men ikke desto mindre er det, hvad Kasper har tænkt sig at gøre til september i Tanzania.

Her venter et af de mest legendariske bjerge på Kasper og hans bonusfar, Mark, når de 14. september drager mod Tanzania for at starte opstigningen til toppen af Kilimanjaro, der er godt 5.895 meter højt. Kasper har selv sparet op til turen, både ved at gå med aviser, men også gennem forskellige sponsorater fra lokale virksomheder som Randklit Care og Shiela´s Cafe samt Granslev Tømrer og Gulventerprise og familie.

”Det har været vigtigt for mig, at jeg selv har sparet op til turen og det har været spændende at komme rundt og tale med folk og fortælle om turen. Jeg er virkelig glad og stolt over, at så mange vil bakke mig op”, fortæller Kasper Hyge Christoffersen til ByensNyt.

Kasper går til dagligt i 8. klasse på Søndervangskolen i Hammel, og også her har der været fuld opbakning til turen, der ligger uden for skolens normale ferier.

”Skolen synes det er en god idé, så de har været med fra start og har derfor også sagt god for, at jeg er væk i 10 skoledage. Jeg har fået lektier for, så jeg ikke falder bagud, så udover at have fokus på turen, skal jeg også have ekstra fokus på min skole i den kommende tid, hvilket er helt fair”, lyder det fra den unge bjergbestiger.

Forud er gået en del træning, hvor blandt andet trappetræning er et vigtigt element sammen med masser af gåture i lokalområdet.

”Selvfølgelig skal man være i god form og have trænet forud for bestigningen, men det er ikke nødvendigvis dem der er i bedst form, der kommer helt til tops. Man går faktisk utroligt langsomt når man skal op ad, så det gælder lige så meget om, at have en masse trappetræning i benene. Jeg har set folk i virkelig god form, der er gået helt kolde, fordi de havde alt for højt tempo og troede det gjaldt om at komme først”, fortæller Mark Nielsen, der allerede har besteget Kilimanjaro flere gange, blandt andet sammen med sin datter.

Og netop trappetræningen er de godt i gang med, blandt andet i Lighthouse i Aarhus, hvor Mark arbejder for tiden.

”Ud over en masse gåture, så skal vi op af en masse trapper, og her er det heldigt at Mark arbejder i Lighthouse, fordi her er der masser af trapper. Det er ret hårdt, men jeg ved at det er nødvendigt”, kommer det smilende fra Kasper, der for alvor blev tændt på Kilimanjaro sidste år.

”Vi var på vandretur sidste år, hvor vi gik 75 kilometer på fem dage, og det var virkelig en god tur, hvor vi fik talt en masse og havde det sjovt, og det har været startskuddet til det hele. Så har Mark fortalt en masse om hans ture, og så blev vi til sidst enige om, at prøve at få stablet en tur på benene, og det er så lykkedes nu”

Kasper og Mark tager afsted 14, september, og har lovet, at sende updates fra deres tur, og efterfølgende tager ByensNyt en snak med dem, når de er kommet godt hjem til Danmark igen. 

Kasper og Mark er snart klar til at bestige Kilimanjaro
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler