8. december 2022

Marianne og Kirstens nisselandskaber stråler i Østergade

Det startede med en løs idé tilbage i august, og gennem de seneste måneder er idéen så blevet omdannet til små nisselandskaber, der nu kan opleves i blomsterkummerne i Østergade i Hammel.

Hammel Handels juleudvalg syntes at der skulle ske noget nyt og sjovt, og derfor tog Lise Reese, der også er formand for Hammel Handel, kontakt til Kirsten Nielsen og Marianne Bøving Andersen, der tidligere har undervist i Hammel Billedskole, og som elsker at være kreative og gerne sammen, og de var straks klar på at lave noget til Østergades blomsterkummer.

Det er der så kommet otte nisselandskaber ud af, og de kan opleves fra nu af og frem til jul, og de har allerede overlevet den første storm, så det virker mere end holdbart.

“Vi blev spurgt, om vi kunne tænke os at lave noget nissesjov, og det var vi hurtige til at sige ja tak til. Vi startede midt i august, og så har vi mødtes en del gange i løbet af de seneste måneder, hvor vi har leget, fordi det er sådan vi tænker det. Idéerne flyver af sted når vi er sammen, og vi har i den grad nydt at lave det her sammen”, fortæller Kirsten og Marianne, da ByensNyt møder de to ildsjæle i Østergade.

Mere eller mindre det hele er genbrugsmaterialer, og kigger man godt efter, så kan man pludselig se, at der er brugt en gammel krukke eller en prop til en vinflaske, en skåret potte og meget mere, og det har også været lidt af en sport for de to kreative sjæle, at finde så meget som muligt der måske alligevel skulle smides ud.

Der blev lige rettet lidt til, da Marianne og Kirsten viste deres flotte landskaber frem

“Vi har gjort lidt en dyd ud af, at vi skulle finde det hele på genbrugspladsen, hjemme hos os selv eller hos nogen vi kender. Der opstår mange gode ting, når man tænker på den måde. Hver af de otte steder har sit eget tema, hvor det ene sted, der bor musene, mens et andet sted, så er det padehattehuse som nisserne bor i. Så er der julemandens værksted, hvor pakkerne bliver lavet og der arbejdes, og så slutter det oppe for enden af Østergade med juleborgen. Alle otte steder er der en bænk foran, således at børn kan komme op i højden og få alle detaljerne med, og vi håber at rigtig mange børn og alle andre, får en masse glæde og gode oplevelser ud af de otte landskaber”

Lise Reese er i sagens natur glad for, at det kunne lykkes med udsmykningen af Østergade på en utraditionel måde, og håber at mange af byens borgere vil tage en tur gennem gaden, og få en anderledes juleoplevelse.

“Jeg er virkelig begejstret og har stået og hoppet og danset over det, da Kirsten og Marianne forleden satte landskaberne op. Resten af juleudvalget er også fan af det her, og vi er alle bare glade for, at det er blevet så godt som det er. Vi har allerede fået en masse ros af kunderne, der, lige som os, synes det er virkelig flot. Vi havde en idé om, at få lavet noget, som ikke er set før, og det synes jeg i den grad vi har fået, så jeg er bare så glad for, at Kirsten og Marianne havde tid og lyst”, kommer det storsmilende fra Lise Reese.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler