20. august 2022

Masser af flotte veteranbiler i Østergade på lørdag

Er man til flotte veteranbiler og mange af dem, så er det med at være til stede i Østergade i Hammel på lørdag, hvor hele 86 biler kommer igennem gaden. Det er starskuddet til Aros Forsikring Karavanen der lyder i Hammel, hvorefter bilerne kører mod Aarhus, efter stop flere andre steder.

Fra klokken 09.45 kører de gamle, flotte biler gennem Østergade, i meget langsomt tempo, hvilket gerne skulle gøre, at man får god mulighed for at studere de 86 biler. Oprindeligt var det planen, at bilerne skulle holde i Østergade, men grundet forsamlingsrestriktionerne, har man valgt at gøre det på denne måde, således at man ikke kommer i karambolage med reglerne.

Aros Forsikring Karavanen er et led i fejringen af Aros Forsikring, der fylder 100 år i år, og planen var helt fra start, at man skulle have haft 200-300 veteranbiler med i karavanen, men det kan under de nuværende betingelser ikke lade sig gøre, og derfor er det nu endt med 86 biler, så det er trygt og sikkert for alle.

Foto: Aros Forsikring

Karavanen skal ud på 128 km. på lørdag, hvor man efter Hammel, kører mod Ry, Mossø og Saksild, inden man ender i Højbjerg, hvor der tændes op i grillen hos Savværket. Tilmeldingsgebyret fra de 86 biler går ubeskåret til kampen mod prostatakræft og mænd med psykiske og mentale udfordringer, hvilket i skrivende stund betyder op mod 20.000 kroner i donation til det gode formål.

Byens butikker har naturligvis åben frem til klokken 14, og med udsigt til godt vejr, så kunne det godt ligne et fint bud på en oplevelsesrig lørdag i Hammel.

Foto: Aros Forsikring

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler