21. maj 2024

Naturbørnehaven Klintholm fik stakkevis af bøger til både ude og inde

Naturbørnehaven Klintholm, der ligger på Vadstedvej, er med i projektet der hedder BOGglad, og har sammen med to andre børnehaver i Favrskov Kommune, fået en masse nye bøger, som kan bruges både ude og inde.

Naturbørnehaven ligger lige op til Mølleskoven i udkanten af Hammel, og her har de 74 børn masser af plads til at boltre sig, og er ude på legepladsen eller i skoven stort set hele dagen. Nu har de fået en masse nye bøger i en kvalitet, så de også kan tåle at blive brugt udenfor, og det glæder Lone Gade, der er leder af børnehaven, sig over.

“En del af de bøger, som vi har fået, relaterer sig til naturen, og dem skal vi selvfølgelig bruge aktivt, både på legepladsen, men også når vi er i skoven. Vi har også indrettet en læsehule, hvor børnene elsker at være, og den kommer vi i endnu højere grad til at bruge nu. Vi har fået en del sangbøger, da vi har et stort ønske om, at komme til at synge og spille noget mere, så det er fantastisk, at vi nu har fået alle disse bøger, som kan bruges både ude og inde”, fortæller Lone til ByensNyt, der havde fået lov til at være med, da bøger blev overrakt af Mie Henriksen, der er bibliotekar på Hammel Bibliotek, og som har stået for indkøbet af bøgerne i samarbejde med institutionerne.

Bøgerne blev straks taget i brug i Læsehulen

“Det er en god oplevelse for børnene at have bøger de kan kigge i, og få læst op fra. De får viden om, hvad en bog er og kan, og er, lige som så meget andet, forberedelse på læring senere i livet. Under corona var bøgerne pakket væk, fordi de var svære at spritte af, så det er godt med den her saltvandsindsprøjtning, også fordi, at mange steder er bøgerne ikke blevet prioriteret og er meget slidte. Nu har Klintholm fået en masse gode bøger, som er særligt udvalgt til dem, så de passer ind i det de går og laver i dagligdagen. Der er så mange, at de med fordel kan gemmen nogen væk, for så at tage dem frem senere, så børnene får oplevelsen af, at nu kom der sørme nye bøger igen”, lyder det fra Mie Henriksen der efterfølgende hjalp til med, at få sorteret de mange bøger, så børnehaven kan komme i gang med at få dem brugt.

I begyndelsen af 2022 fik Favrskov Bibliotekerne tildelt 150.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsens BOGglad-pulje. Under overskriften ”Bogglæde og fællesskaber i Favrskov” var pengene dedikeret til indkøb af bøger til nye bogsamlinger i vuggestuer og børnehaver i Sall, Thorsø og Hammel og SFO og klub i Laurbjerg og Hadsten, og det er altså nogle af disse penge, der nu er omsat til bøger til Naturbørnehaven Klintholm.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler