5. februar 2023

Nu kan Frijsenborg Efterskole endelig indtage de nye lokaler

Vi nåede lige præcis ind i december måned, da Frijsenborg Efterskoles elever, efter flere måneders ventetid, kunne indtage den nye værelsesfløj, der oprindeligt skulle have stået klar i sommer.

Byggeprojekter går ikke altid som forventet, det kan de skrive under på på Frijsenborg Efterskole, hvor et storstilet projekt med nye værelser, mødefaciliteter samt udvidelse af spisesal og foredragssal, har trukket i langdrag. Nu står det hele, med lidt få mangler, klar til brug, og det glæder forstander Brian Ovesen sig over.

“Det har været en lang og til tider lidt hård proces, men det er blevet som vi havde håbet, og vi er rigtig glade for resultatet. Den gamle forstanderbolig er lavet om til en ny elevfløj, hvor 12 elever er rykket ind, og i samme ende af bygningen, har vi fået lavet nye mødefaciliteter, som vi i den grad har manglet”, fortæller Brian Ovesen, da ByensNyt besøger efterskolen på Finlandsvej i Hammel.

Med de 12 nye elevpladser er der nu plads til 100 elever på skolen, hvilket også har betydet at en i forvejen for lille foredragssal og spisesal er blevet udvidet til den rette kapacitet.

“Spisesalen har vi egentlig bare forlænget, så her er der ikke sket det helt store, mens vi har gravet et godt stykke ned i jorden, for at få gjort plads til flere siddepladser i foredragssalen. Her har vi også fået lavet en stor glasskydedør, som vi kan åbne helt op, og på den anden side er der så opført en trappe med siddepladser, så vi kan holde større arrangementer om sommeren, og derved få en helt anden udnyttelse af rummet”, siger forstanderen.

Fleksibel værelsesgang

Den nye værelsesgang, der indtil videre hedder “hvid gang” har fået fire tomandsværelser samt et enkelt firemandsværelse, og måden gangen er bygget på i den gamle forstanderbolig gør, at man er knapt så låst på fordelingen af drenge og piger på denne gang.

“Mens de andre værelsesgange har fællesbad, som otte deles om, så er der privat bad på den nye gang, så det gør, at vi lidt lettere kan rykke på fordelingen af drenge og piger fra år til år, hvilket gør det hele meget mere fleksibelt. Der hvor der tidligere lå garage til forstanderboligen, har vi nu fået lavet mødelokaler, hvilket vi har manglet, og der er blevet meget bedre forhold til lærerne i forhold til forberedelse, så til trods for en del forsinkelse, så er vi rigtig glade for ombygningen og dens muligheder”

De 12 elever der nu er rykket ind på de nye værelser, har indtil nu boet i skurvogne, og selvom at Brian Ovesen var noget ærgerlig over denne løsning, så har eleverne været positive og fået det til at fungere.

“Eleverne har været enormt positive, og fået det til at fungere rigtigt godt. Det eneste de har savnet lidt var nærheden til de andre elever når de har været på deres værelser, og nogen gange følt, at de var lidt langt væk fra det hele, men i det store hele har det fungeret godt, og nu hvor det for alvor er blevet koldt, så er det også godt, at eleverne nu kan komme ind bag skolens tykke mure”, kommer det smilende fra Brian.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler