17. juni 2024

“Nu skinner solen så mon ikke det går den rigtige vej”

Oven på corona og et 2022, hvor alting steg voldsomt i pris, så havde de fleste butiksejere nok håbet på, at 2023 ville se lidt mere mildt på dem. Året fik dog en stejl kurve for mange, men med forårets komme og varme i luften, så begynder det måske at lysne lidt?

Man skal være født optimist og have en ukuelig tro på tingene, hvis man er butiksejer i disse år, og en af dem der, trods modgang, tror på tingene er Claus Leth Pedersen fra Hammel Guld, Sølv og Ure i Østergade. Han har godt kunnet mærke, at 2023 har startet hårdt ud, og at folk har holdt lidt igen, men han begynder at ane små tegn hist og pist, der giver håb om bedre tider.

“Det har været lidt op ad bakke indtil nu, det må jeg være ærlig at sige. Jeg har godt kunnet mærke, at kunderne har været bekymret for, hvordan tingene ville udvikle sig, hvilket jeg sagtens kan forstå. Lad mig også understrege, at at jeg har nogle utroligt loyale kunder, så jeg har stadig fornemmet god opbakning, og nu skinner solen, så mon ikke det går den rigtige vej igen”, kommer det med et smil fra Claus, da ByensNyt kigger forbi guldsmeden.

Og, skynder han sig at tilføje, så er butikken fyldt godt op med varer, så folk kan bare komme an.

“Butikken er fyldt op med masser af gode ting, så det går vi bestemt ikke ned på. Vi skal også som butik huske os selv på, at de første måneder på året generelt er stille måneder, men i år har de måske været lige en tand mere stille. Omvendt skal vi helt tilbage til 2019 for at have et år, hvor vi helt reelt kan sammenligne med, og kan man så det? Jeg har valgt at kigge på de udfordringer der er, og så agerer ud fra det, tilpasse mine indkøb og så putte en god portion optimisme ind i det, så skal det nok gå alt sammen. Hammel har al den tid jeg har haft butik her, været en god handelsby, og jeg kan ikke se tegn på, at det har ændret sig, så det skal nok gå godt alt sammen”, lyder de optimistiske toner fra Claus Leth Pedersen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler