21. februar 2024

Nyt tilbud til fædre på barsel – Fars Legestue

Fra 11. april og de efterfølgende tirsdage, kan man, hvis man er far og på barsel, møde op Hammel Bibliotek og deltage i Fars Legestue, som er et tilbud fra Favrskov Kommune og Sundhedsplejen.

Da der er kommet øremærket barsel til fædre, så har man valgt fra Favrskov Kommunes side, at lave et tilbud der er målrettet fædrene, som alternativ til mødregrupper.

“På vores barselsbesøg har vi tidligere spurgt ind til, om far skulle have barsel og i så fald, om der var interesse for at mødes med andre fædre på barsel. Igennem tiderne er der eksempelvis etableret to fædregrupper i Hinnerup-området. Fremadrettet vil vi i sundhedsplejen omdøbe mødregrupperne til forældregrupper og på den måde signalere, at forældregrupperne er en oplagt mulighed for fædrene at være en del af, når de går på barsel, og mor starter på arbejde. Vi håber ligeledes, at tilbuddet med Fars Legestue på de tre biblioteker vil være attraktivt for mændene. Her kan de etablere netværk i et uformelt forum og samtidig lege og tumle med deres børn og snakke om hverdagen på barsel”, fortæller sundhedsplejerske Merete Revsbech Paulsen til Favrskov Kommunes hjemmeside

Fars Legestue er for de 0-3-årige og deres far. Fars Legestue er et samarbejde mellem Sundhedsplejen og Bibliotekerne i Favrskov Kommune og i partnerskab med Forum for Mænds Sundhed. Det er med start den 11. april fra klokken 11-13, og derefter hver tirsdag.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler