28. februar 2024

Overskud fra Aros Karavanen går til børn og unge i HGF

Søndag starter Aros Karavanen, der består af godt 100 klassiske biler, i Østergade i Hammel, og gør stop i gaden i et par timer, inden bilerne kører videre, blandt andet mod Tange sø og med mål i Aarhus.

Der bliver fest og farver, lak og læder, når en af danmarks største bilparader indtager Østergade søndag formiddag. Hammel er nemlig udvalgt som start sted for Aros Karavanen 2022. Det er Historisk Motorsport Danmark og Aros Forsikring, der står bag arrangementet, der får deltagelse af mellem 80 og 100 fantastiske historiske og klassiske biler.

“Det bliver en helt enestående mulighed for at se så mange smukke, hurtige og unikke klassiske biler samlet et sted. Sidste år havde vi også fornøjelsen af at starte karavanen i Hammel, men corona lagde en voldsom dæmper på festen. Nu kan vi endelig byde velkommen med fuld musik til de mange besøgende og ikke mindst til deltagerne. Man kan komme helt tæt på bilerne – ejerne og chaufførerne vil hellere end gerne fortælle om deres passion og bilernes teknik. Det bliver en fest både for bilnørderne, og for dem der bare vil nyde de smukke linjer og farver på de klassiske biler,” siger Martin Høj, CCO i Aros Forsikring.

Bilerne bliver linet op i Østergade mellem kl.10.00 og 11.00 – og så er der tid til at byens gæster kan komme helt tæt på de fantastiske gamle køretøjer, hvor nogle er helt tilbage fra 1936. Og hvis man skulle få lyst til at handle ind, så er der også mulighed for det. Butikkerne i Østergade holder nemlig ekstraordinært åben søndag under paraden.

Klokken 11.45 bliver bilerne sendt afsted på den første af de to etaper, der udgør Aros Karavanen 2022. Deltagerne kører 37 km. gennem det smukke område nord og vest for Hammel. Bilerne passerer blandt andet Frijsenborg Gods og Pøt Mølle, før karavanen holder frokost pause ved Energimuseet ved Tange Sø. Her vil publikum kunne se bilerne mellem kl.12.15 og 13.00.

Derefter går turen mod Aarhus. Undervejs kommer kortegen gennem Hinnerup cirka kl.14.00. Aros Karavanen slutter ved pladsen mellem Dokk1 og Navitas, hvor man kan komme helt tæt på de klassiske biler mellem kl.14.30 og 17.00.

En af de ældste biler køres af en lokal entusiast. Ole Bundgaard, Hammel har nemlig tilmeldt sin Citroén, Traction Avant 11 Sport fra 1947. I Frankrig kaldes den “Reine de la Route” – Landevejens Dronning. Det var i øvrigt også yndlings køretøjet for datidens franske gangstere.

Pressefoto

Der er lagt op til en skøn dag i centrum.

“Det bliver en fest og endnu en markant event til Hammel. Og igen er det så flot, hvordan det lokale handelsliv bakker op om arrangementerne, der er med til at sætte Hammel på landkortet,” siger Allan Bo Andresen, eventchef i Hammel GF, der har været med til koordineringen af den store karavane.

Alt overskud fra Aros Karavanen går ubeskåret til et godt formål i Hammel.

“Vi har valgt at donere pengene til børn i Hammel GF, som af økonomiske grunde ikke kan komme med kammeraterne til stævner og på ture,” siger Martin Høj, COO i Aros Forsikring.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler