21. februar 2024

Perfekte rammer for indvielse af nye lokaler på Frijsenborg Efterskole

Søndag eftermiddag fejrede Frijsenborg Efterskole i det flotteste solskinsvejr, at de er blevet færdige med deres nye elevfløj, foredragssal og spisesal, med sangtime, god mad og ikke mindst koncert med Niclas Sahl.

Lokalerne er forlængst blevet indtaget af både elever og lærere på efterskolen i Hammel, men søndag var det altså tid til, sådan for alvor, at markere at de nye rammer er på plads. Den nye elevfløj, der er bygget i den gamle forstanderbolig, blev taget i brug i slutningen af december, hvilket også gjorde sig gældende for spisesal og foredragssal.

I marts havde efterskolen innovationsuge, hvor de samlede penge ind til en koncert gennem hårdt arbejde gennem en hel uge, og i dag kom så belønningen. Niclas Sahl, der oprindelig er født og opvokset i Hadsten, havde nemlig sagt ja til at komme og give en koncert som afslutning på indvielsen, og han leverede varen foran både elever, lærere, forældre og særligt indbudte gæster, herunder det tidligere forstanderpar Ingrid og Arne Jørgensen, der gik på pension i 2004.

Med udvidelsen af skolen, kan man nu tilbyde 9. 0g 10. klasse til 100 unge mennesker mod 91 før. Der ud over har skolen også fået nye møde og forberedelseslokaler og foran foredragssalen er blevet bygget en spansk trappe med et glasparti der kan åbnes op således at man ved særlige lejligheder, som i dag, kan have et ekstra stort publikum.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler