20. august 2022

Pernille har indtaget stuerne med Jumping Fitness

Hvad gør man, når man har ti trampoliner og ti kvinder, der gerne vil bruge dem, men ikke må fordi der er nedlukket for indendørs idræt? Så får man da kørt trampolinerne ud til kvindernes private hjem, så de kan motionere hjemmefra med instruktør via Zoom.

Der var kommet godt gang i Jumping Fitness på Banealle i Hammel, hvor Randklit Care har lejet sig ind i Bevæg og Sans´ lokaler sidst på eftermiddagen, men så kom nedlukningen og der skulle pludselig tænkes ud af boksen. Jumping Fitness foregår på en lille trampolin, så de skulle jo ud til deltagerne, men det fik Birthe Randklit sørget for ved hjælp fra Car Team i Hammel, og så var det ellers bare at gå i gang.

Birthes datter, Pernille, står for træningen og sender live tre gange om ugen, mens de ti kvinder der er tilmeldt, så er med hjemme fra deres egen stue og da de fleste har kamera på, så kan Pernille guide undervejs, hvis nogen har brug for assistance.

“Jeg havde set under første nedlukning, at der var nogen i Odense, der havde lejet deres trampoliner ud og undervist på den her måde, og så tænkte vi, at det skal vi da også prøve, og det fungerer virkelig godt. Alle trampoliner har været ude hele tiden, og så er der blevet skiftet lidt rundt, hvis der er nogen der er sprunget fra fordi tiden måske alligevel ikke har været til det. Så har vi fået den retur, og så der er en anden der har overtaget den, så det har virkelig været en succes”, fortæller Pernille Randklit, da ByensNyt er forbi søndag morgen inden træningen går i gang.

Få et lille indtryk af Jumping Fitness i videoen

Pernille har været instruktør siden 2019 og var først i et andet center i Hammel, inden hun blev instruktør hos Randklit Care, der ejes af hendes mor, Birthe. En af grundene til, at hun overhovedet kom i gang med at jumpe var, at hun var blevet overvægtig og skulle finde en sport, der var skånsom for kroppen grundet skavanker i ryg og knæ. Valget faldt på Jumping Fitness, og Pernille var solgt fra start af.

“Det er en sport som alle kan være med til, og man forbrænder mellem 500 og 700 kalorier på en time, så det sætter virkelig noget i gang, og når man er overvægtig, så er det jo helt fantastisk. I al den tid, hvor jeg har været overvægtig, har jeg været enormt introvert over for andre mennesker, så jeg skulle lige teste af, om jeg overhovedet duede til at stå over for andre og være instruktør. Derefter startede vi lige så stille op, hvor vi også har forsøgt at få “Hammel på skrump” implementeret i det, og så har det faktisk bare kørt der ud af, og det er gået over al forventning”

Begejstring ude bag ved skærmen

En af dem, der følger med ude bag skærmen tre gange om ugen er Pia Vistoft, og hun er begejstret for, at hun fortsat kan holde sig i gang, til trods for, at det hele ellers er lukket ned. Tilmed er der kommet en ekstra træning, så der nu jumpes tre gange om ugen, og det passer Pia helt perfekt.

“Jeg kendte ikke lige noget til Jumping Fitness, før Birthe tog fat i mig og spurgte, om det ikke kunne være noget for mig, og så prøvede jeg det og var solgt med det samme. Det giver utrolig meget energi efterfølgende, og det er en helt anderledes måde at træne på, end hvad jeg ellers har prøvet før. Det virker rigtigt godt med træningen hjemmefra der faktisk har gjort, at jeg nu kan træne tre gange om ugen, hvor jeg før måtte nøjes med en gang, fordi jeg ikke kunne nå det i forhold til mit arbejde, så det her fungerer faktisk bedre for mig”, fortæller Pia, der har været ekstra tidligt oppe denne søndag, for at kunne tale med ByensNyt inden træningen sættes i gang online.

“Jeg har altid mit kamera tændt, så Pernille også har nogen at kigge på under træningen. Det er jeg sikker på giver noget motivation til hende, så hun også får en fornemmelse af, at der rent faktisk er nogen i den anden ende, der ikke bare sidder i sofaen, mens hun springer rundt”, kommer det smilende fra Pia, der har placeret sin trampolin i stuen med udsigt til en lille sø.

Pia er en særdeles aktiv kvinde, der udover Jumping Fitness også cykler på arbejde, og er med i gruppen “Hammel på Skrump”, hvor der bliver arrangeret gå og cykelture, og hvor medlemmerne af gruppen er gode til at motivere hinanden.

“Det er virkelig et godt fællesskab, hvor folk bakker op, og støtter hinanden. Her har jeg været med på et forløb med cykelture, hvor der var tilkoblet nogle gode instruktører, og det førte så til, at jeg begyndte at cykle til arbejde, hvilket jeg stadig gør, når vejret er til det”

Pia gør klar på trampolinen inden dagens træning med Pernille
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler