29. marts 2024

Skoleugen blev afløst af innovationsuge på Frijsenborg Efterskole

I denne uge er undervisning og lektier gemt langt væk på Frijsenborg Efterskole i Hammel, og er i stedet afløst af iværksætteri under parolen ”1 for alle og alle for 1”

Eleverne har siden mandag været i gang, både på skolen og rundt omkring i Hammel, med alle mulige forskellige tiltag. Der er blevet bagt cookies, lavet trøfler, gjort rent i butikker og private hjem, pantet flasker, rengjort biler, lavet højbede, keramik, indsamlet gode ting til online auktion og meget andet. Alt sammen noget der har givet klingende mønt i kassen, hvilket også er et af formålene med denne uge. Eleverne vil nemlig gerne have Niklas Sahl til at holde en koncert i forbindelse med, at skolen indvier nye lokaler midt i maj, så derfor tæller hver en krone.

Dog har innovationsugen også et andet formål. Nemlig at give eleverne en anderledes uge, hvor de selv har været med til at sætte rammerne, og lavet nogle ting som har bundet dem endnu tættere sammen som gruppe.

”Vi har valgt at kalde ugen for ”1 for alle og alle for 1”, og det betyder at vi hjælper hinanden og er sammen om at skabe nogle gode ting til gavn for os alle. Vi har et fælles mål og det har været med til at ryste os endnu mere sammen som gruppe. Man har også været sammen med nogen, som man måske ikke normalt er så meget sammen med, så udover at vi samler penge ind, så har ugen helt klart også andre formål. Det har været fedt at mærke opbakningen fra folk i Hammel, der har taget godt imod os, og støttet os på alle mulige måder”, siger Sune, der i denne uge er en del af skolens kommunikationsteam, der sørger for at lave en masse indhold til de sociale medier i løbet af ugen.

Sune gav ByensNyts udsendte en rundtur på skolen, der i denne uge har gemt den normale undervisning langt væk

I aften er der en stor online auktion, hvor auktionsgruppen har fået samlet en masse gode ting ind som der kan bydes på. Her finder man både møbler fra Hammel Furniture, fodboldtrøjer fra diverse Superligahold, billetter til festivaler, tøj, tasker og meget mere.

”Vi er ret spændte på i aften, og håber virkelig på, at mange vil klikke ind forbi vores facebookside og være med i auktionen. Vi har aldrig prøvet det før, så der er lidt nerver på, men jeg er sikker på at det bliver en succes, og man kan i den grad sikre sig nogle rigtige flotte ting, endda flere som er helt unikke. Man har virkelig kunnet mærke engagementet og entusiasmen fra eleverne og det har været fedt at opleve at de tager ansvar og går så meget op i det, som de gør”, lyder det fra Sofie Mathiassen, der er lærer på Frijsenborg Efterskole, som tilføjer:

Villads og Jonathan har lavet højbede i denne uge af gamle gulvbrædder fra en lokal i Hammel. De kan købes på markedet i morgen eftermiddag.

”Vi havde først kig på et andet band til at holde koncert, men der gik lidt for meget stjernenykker i den, og så spurgte vi Niklas Sahl, og han var helt klar og syntes at det var et fedt projekt vi havde gang i. Så han har købt ind på pakken, og glæder sig til at give koncert den 14. maj”

Det hele afrundes i morgen, hvor der er stort marked i hallen, fra 14-17, og her vil der også være masser af gode ting at købe med hjem. Et par af skolens elever har i ugens løb lavet højbede ud af gamle guldbrædder fra en lokal i Hammel, mens man i billedkunst blandt andet har lavet en masse keramik.

Der har været travlt hos Jonas og Tobias, der sammen med en gruppe andre elever har rengjort biler i denne uge. Alene i går blev 16 biler serviceret, og i dag fik ByensNyts bil også en tur, og til stor tilfredshed
Kommunikationsholdet har haft nok at se til i denne uge, hvor der er blevet produceret masser af indhold til de sociale medier.
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler