8. december 2023

Stafet For Livet Hammel klar igen i 2021

2020 var året, hvor Stafet For Livet Hammel skulle i gang med deres første stafet, men som så meget andet i 2020, blev arrangementet aflyst. Nu forsøger folkene bag Stafet For Livet så igen, og hvis alt går vel, er man klar til juni.

Helt præcis arbejder man hen i mod, at Stafet For Livet kan afvikles den 12-13. juni i år, dog i en begrænset version, således at man forsøger at være på forkant med eventuelle igangværende restriktioner.

“Nu blev det jo desværre ikke til noget i 2020, men vi giver ikke op så let, så nu satser vi på, at kunne gennemføre til juni. Det bliver stadig med mig som formand og flere af dem, der var med sidste år, har også sagt ja til en ny omgang, men det bliver på nogle lidt andre præmisser end normalt. Vi vil forkorte stafetten, så vi i stedet for et døgn, måske afholder den i 8-10 timer, hvor vi får hovedpunkterne med, men hvor vi også tager hensyn til, at der formentlig stadig er en Coronavirus i omløb”, fortæller Birthe Randklit til ByensNyt.

Hvordan det hele lige falder på plads, er endnu ikke fastlagt, men hovedelementerne fra konceptet omkring Stafet For Livet skal naturligvis med, og placeringen af stafetten er også på plads.

“Vi satser på, at kunne holde stafetten ved den lille sø ved Hammel Idrætscenter, hvor tanken er, at til lysceremonien kan de små lysposer sejle ud på søen på tømmerflåder, som spejderne bygger. Vi skal også holde fast i talerne til både dem der er kræftramte og dem der har haft kræft, så vi får dem hyldet. Så grundelementerne forbliver, vi afkorter bare arrangementet, så alle kan være i det”, lyder det fra Birthe Randklit.

I starten af december havde Birthe taget initiativ til, at en tidligere kræftramt, fik en hel dag med forkælelse, og i samarbejde med flere medlemmer af Hammel Handel, blev Anna Katrine Brund derfor inviteret på en hel dag med forkælelse, nærmest fra morgen til aften.

“Oprindeligt skulle det have været i forbindelse med Stafet For Livet, at det skulle have fundet sted, men så fik jeg den idé, at vi kunne da bare gøre det i december i stedet. Mange af byens butikker var med på idéen, og Anna fik virkelig en god dag, hvor hun blev forkælet hele dagen med alt lige fra negle, tøj, sko, briller og mad. Næste gang vi gør det, har jeg i tankerne, at det kunne være en hel familie, så det arbejder vi hen i mod”, fortæller en entusiatisk Birthe Randklit.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler