12. april 2024

Stor interesse for introduktion til det danske arbejdsmarked blandt ukrainere

Forleden afholdte Favrskov Kommune et introduktionsmøde til det danske arbejdsmarked for ukrainere, og det var der godt 45 personer der valgte at deltage i i Kulturhus InSide i Hammel.

Med oversættelse fra jobcenterets ukrainsktalende integrationsmedarbejdere, hørte de ukrainske deltagere om kulturen på det danske arbejdsmarked og om rettigheder og pligter. De hørte blandt andet om SOSU-uddannelserne og om, hvordan man får et truckcertifikat.

Mange af de ukrainske flygtninge med bopæl i Favrskov Kommune er kommet i job. De 45 deltagere i mødet er ikke i job eller løntilskud endnu. Men man skal ikke være i tvivl om, at de rigtig gerne vil have et arbejde, siger Laila Dyrbye, leder af integrationsteamet til Favrskov Kommunes hjemmeside:

“De er virkelig arbejdsivrige og vil så gerne bidrage. De skal bare have en hjælpende hånd til at tage det første skridt ind på det danske arbejdsmarked. På mødet bad vi dem prioritere, hvilke arbejdsområder de særligt kunne tænke sig at arbejde indenfor. På den måde kan vi bedre hjælpe dem i den rigtige retning. Så jeg oplever, at vi har en god og tæt dialog med ukrainerne, og at de kan se, at vi gerne vil støtte dem på deres vej mod det danske arbejdsmarked”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler