22. maj 2024

Stor opbakning til borgermøde i går aftes

Der var stor opbakning til gårsdagens borgermøde i Hammel om unges uro og det efterfølgende hvervemøde med Natteravnene. Omkring 80 borgere deltog i borgermødet ved Søndervangskolen i Hammel, deriblandt en håndfuld unge.

De mange fremmødte var konstruktive i deres tilgang, og der kom i følge Skolechef Anne Gammelby Lybecker gode forslag på bordet, som der skal arbejdes videre med.

“De fremmødte talte både de unges sag og gav også udtryk for, at de var trætte af larm, uro og hærværk. Politiet, SSP, skoler og os fra forvaltningen bød ind med, hvad vi kan gøre, og der opstod et fællesskab om at løse det her. Alle kan bidrage, og det flytter noget, at vi handler sammen. Der er også forståelse for, at vores unge i princippet blot ”gør det unge gør”, men at de af og til skal hjælpes med at vise hensyn – de vil gerne mødes og hygge sig med hinanden, især når vejret er godt. Det er et fælles ansvar at hjælpe de unge, men forældrene har en afgørende rolle. Der var flere gode ideer og initiativer fra forældrene – tiltag, der forhåbentlig kan opnås frivillig støtte til”, siger hun til Favrskov Kommunes hjemmeside.
 

I sommerens løb vil kommunen med nyheder og opslag på Facebook, Instagram, YouTube og Snapchat prøve at nå både forældre, de unge og øvrige borgere i hele kommunen med et budskab om, at alle skal være her, så vis hensyn.

Efterfølgende var der møde omkring etablering af Natteravne-ordningen i Hammel, der kommer til at høre ind under Hadsten og Hinnerup, og her var der også stor tilslutning.

“16 personer meldte sig til, at de gerne vil gå i Hammel, og det er rigtig flot. Der var en rigtig god stemning på mødet og en stor opbakning til at gøre noget. Vi holder et intromøde 30. juni kl. 19 på Søndervangskolen, hvor deltagerne får et kort kursus i, hvad det vil sige at være Natteravn. Man er meget velkommen til at møde op, for vi kan sagtens bruge flere end de 16 tilmeldte. Og så er det vigtigt, at vi derefter får nogle Natteravne ud at gå i Hammel”, siger Heidi Hagen Siem, der er formand for Natteravnene i Hadsten og Hinnerup.

Foto: Favrskov Kommune
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler