12. april 2024

Stort børnecykelløb kommer til Hammel

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Hammel lørdag 27. august i år. Kommunen har nemlig valgt at bakke op om cykelløbet og blive værtsby for cykelbegivenheden, hvor der også er cykelsjov og aktiviteter for hele familien. 

Fokus på trafiksikkerhed og sunde værdier

Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år, og det afholdes som en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet. Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter på pladsen. På stævnepladsen har børnene blandt andet mulighed for at træne trafikkens regler i Trafiklegepladsen og lære førstehjælp i Børnenes Førstehjælpsskole.


“Med Kids Tour kommer børnene ud og oplever glæden ved at motionere og være aktive sammen. Vi er så spændte på at komme ud til en masse kommuner i Danmark endnu en gang, og så er det jo ekstra sjovt at komme ud på cyklen i år nu, hvor Tour de France lægger vejen forbi Danmark”, siger Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden i en nyhed på Favrskov Kommunes hjemmeside.

Kids Tour arrangeres i samarbejde med Momentcph og Børneulykkesfonden. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for blandt andet at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Fakta: 

  • Kids Tour kommer til Hammel lørdag 27. august 
  • Alle tilmeldte børn får et startnummer, en goodiebag og et diplom, når målstregen er krydset 
  • Stævnepladsen har åbent fra kl. 10.00 til 15.00. Selve løbet begynder kl. 12
  • Der vil før, under og efter løbet været forskellig underholdning og aktiviteter for børn i start- og målområdet 
  • Prisen pr. barn er 75 kroner
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler