23. september 2023

Super vigtigt med butiksliv i Hammel og omegn

Vi står for alvor midt i en energikrise, hvor priserne på el, gas, træpiller og naturgas er på himmelflugt, hvilket rammer mange husstande, men også butikslivet.

Temperaturen sættes mange steder ned til 19 grader, og i supermarkederne justeres der i øjeblikket på termometeret i køleboksene, så man holder omkostningerne mest muligt nede. Flere erhvervsdrivende, især i fødevarebranchen har allerede drejet nøglen om, dog endnu ikke i 8450 Hammel indtil videre.

ByensNyt tog forbi danbolig i Hammel for at høre, hvor meget butikslivet egentligt vægter, når folk overvejer at slå sig ned i 8450 Hammel.

”Det er super vigtigt med butiksliv i Hammel og omegn, det kan der slet ikke være tvivl om. Ude i de lidt mindre byer er det primært en købmand, og her viser mange statistikker, at lukker den lokale indkøbsmulighed, så falder priserne på husene, præcis som det gør sig gældende, hvis skolen lukker. Det er svært at sige, hvad der er vigtigst af de to ting, men en ting er rimelig sikker, at det påvirker prisen på husene generelt”, fortæller Anders Lauridsen, der ejer danbolig Hammel.

I Hammel er der andre faktorer der spiller ind, da man her er godt stillet i forhold til indkøbsmuligheder, og derfor ikke er så sårbare, hvis en enkelt butik skulle lukke, men man skal omvendt heller ikke lade det blive en sovepille.

”Hammel vil jo blive en helt anden by, hvis butikslivet stille og roligt afvikles, så det er vigtigt, set med mine briller, at der støttes op lokalt. Vi er i en tid, hvor der handles en del på nettet, og det er nok svært at gøre noget ved for alvor, men det gælder om at få så meget handel til at blive i byen, fordi det har en konsekvens, hvis en by som Hammel ikke har et rigt handelsliv, det kan der ikke være meget tvivl om”, fastslår Anders.

Boligmarkedet ser stadig fint ud

Til trods for, at boligmarkedet i forhold til 2020 og 2021, har taget en kraftig opbremsning, så er Anders Lauridsen stadig fortrøstningsfuld for 2022, der indtil videre kan sammenlignes med 2019, som var et ganske fint år for salg af ejendomme.

”Vi ligger fint i salget, og kigger vi på 2019, som var et fint år, så er vi på det niveau, så lige nu er vi godt tilfredse”, siger han og fortsætter:

”Lige nu er fokus jo klart på, hvilken varmekilde der bruges i det enkelte hus, og der er ingen tvivl om, at det er afgørende i manges tilfælde for, hvor man ender med at sætte sin underskrift. Er man tilkoblet naturgas, så ser det lige nu svært ud, fordi det tør nye købere simpelthen ikke binde an på. I Hammel er de fleste jo tilkoblet fjernvarme, og det er super, mens det ser lidt mere blandet ud i byerne omkring. Her er køberne meget opmærksomme, og det kan i nogle tilfælde blive afgørende for deres valg”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler