18. maj 2024

Trænger du til en pause og en snak? Så slå dig ned ved Røde Kors

Rundt omkring i landet kan man i øjeblikket se røde bænke stillet op i og omkring bymidten, og nu er der såmænd også kommet en i Hammel ved Røde Kors butikken ved Nørreport.

Bænken er et tiltag fra Røde Kors, som skal være med til at bekæmpe den ensomhed der er opstået i kølvandet på nedlukningerne det seneste års tid, og nu er der så netop kommet en op foran Røde Kors butikken i midtbyen.

“Alle Røde Kors afdelinger har fået tilbudt at få en bænk, så lige i øjeblikket er der ved at komme bænke op over hele landet. Vi har også fået en her i Hammel, som vi selv har samlet og malet, og nu er den så kommet op uden for butikken. Vi håber på, når vejret bliver lidt bedre, at folk vil slå sig ned og få en snak med nogen man måske har mødt i butikken, eller hvis man bare trænger til et hvil på sin vej”, fortæller Signe Petersen fra Røde Kors i Hammel til ByensNyt.

Hun og personalet i butikken har oplevet mange glade kunder siden genoplukningen, og kan mærke at folk trænger til at ses med andre og få talt med dem, som man måske ikke har set i lang tid, og her er den røde bænk et oplagt valg.

“Mange har været isoleret derhjemme i lang tid, så vi kan godt mærke, at kunderne nyder at kunne komme ud igen, og der er en vældig snak og godt humør i butikken. Man må meget gerne opholde sig i butikken til en snak, men nu hvor bænken er kommet, så vil vi da opfordre folk til at bruge den, og vejrudsigten tyder på godt vejr i den kommende periode, så jeg håber at folk vil benytte sig af den”, siger Signe.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler