9. august 2022

“Vi løser mange spændende opgaver”

Hjemmeværnskompagni Favrskov søger lige nu nye medlemmer til flere forskellige opgaver, og man behøver ikke at have den store erfaring med soldaterlivet, bare man har gå-på mod og lyst til at yde en frivillig opgave.

Kompagniet holder til i Hadsten, men har en hel del medlemmer fra Hammel og resten af kommunen, og er lige nu godt 100 medlemmer i alle aldre. Målet er dog, at man skal op på 130 medlemmer, for at man bedst muligt kan løse de opgaver, som hjemmeværnet står for.

“Vi løser mange spændende opgaver, hvor det primære er bevogtning, overvågning og assistance til forsvaret, og vi har de senere år fået flere nye spændende opgaver, så derfor har vi brug for lidt flere hænder. Vi er godt 100 personer, men optimalt skal vi op på 130, så vi har lidt mere fleksibilitet”, fortæller Kurt Kristensen fra Hjemmeværnskompagni Favrskov.

Hvis man har været værnepligtig, kan man træde direkte ind i kompagniet, mens man ellers skal tage Hjemmeværnets grunduddannelse, der tager 20 dage, som skal tages inden for tre år.

“Man får en god og grundig uddannelse, som enten kan tages over nogle weekender, eller som ugekursus af nogle gange. Tager man uddannelsen i hverdagene får man for tabt arbejdsfortjeneste. Det er ulønnet at være med i hjemmeværnet, så man skal gøre det fordi, man synes det er sjovt, og gerne vil gøre en indsats, og man vælger helt selv, hvor meget tid man vil investere i det, dog skal man minimum bruge 24 timer om året, så det er ikke nødvendigvis en tidskrævende fritidsinteresse”, lyder det fra Kompagnichefen, der tilføjer:

“Bliver man bidt af det, så ser vi tit, at mange bruger en hel del mere tid, og man kan være med i alle aldre. De unge vil gerne med på øvelser og være ude i terrænet, mens dem der er lidt ældre, tager sig af nogle mindre fysisk hårde opgaver. Det er vigtigt for mig at sige, at der er plads til alle, og man er meget velkommen til at kontakte mig for yderligere oplysninger”

Kurt kan træffes på 72440042 eller hvkfrs-kc@hjv.dk

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler