26. september 2023

“Vi lovede far at vi ikke blev uvenner”

En ting er at være i familie sammen og ses fra tid til anden, men hvordan er det så lige, når man også deler arbejdsplads? Det spørger vi forskellige virksomheder om i den kommende tid, der alle har det til fælles, at familien er en stor del af virksomheden.

Hos danbolig i Hammel møder man brødrene Anders og Lars Lauridsen, der har arbejdet sammen gennem mange år ad flere omgange. Det er ikke en egentlig familievirksomhed, da det er Anders der er ejer af virksomheden, mens Lars er ansat. Tidligere drev de home sammen.

”Tilbage i 1984 startede jeg hos min far og mor, der på det tidspunkt havde ejendomsmæglerforretning i Hammel, og købte en del af butikken. I 1994 gik min far på pension, og i den forbindelse kom Lars ind, og var her frem til 2009, hvorefter han tog videre til home i Bjerringbro. I sommeren 2019 havde jeg så brug for mere hjælp i min nuværende butik, og her var Lars så klar til en ny tørn, og lige som sidste gang, hvor vi arbejdede sammen, så fungerer det helt perfekt, vores samarbejde”, siger Anders til ByensNyt, og Lars bekræfter nikkende og tilføjer:

”Vi lovede vores far, at vi ikke blev uvenner i forbindelse med arbejdet, fordi for ham var familien og vores forhold som brødre vigtigere end arbejdet, og det løfte har vi holdt. Der har vitterligt ikke været nogen problemer eller gnidninger gennem årene, og samarbejdet har fungeret upåklageligt”

Selvom begge brødre nu er i ejendomsmæglerbranchen, så lå det bestemt ikke i kortene fra start, og både Anders og Lars har da også været i andre brancher, inden turen kom til at sælge huse.

”Både vores bedstefar og far har været købmænd, og jeg er også selv uddannet købmand, inden det så endte med ejendomsmægler. Vores far og mor har også haft værtshus og cafeteria, vi har i det hele taget været lidt omkring”, lyder det fra Anders.

Lars er oprindeligt uddannet hos Nordisk Wavin, hvorefter han blev bankuddannet i Provinsbanken i Hammel, hvilket han ser som en stor fordel i sit arbejde med at sælge huse.

”Qua min bankuddannelse, så har jeg en viden, som er særdeles brugbar i forhold til boliger, hvor jeg også kan fortælle om lånetyper og andre ting, som er væsentlig viden, når man skal købe og sælge hus. Så det har ikke lagt i kortene, at vi skulle ende i branchen, men vi er begge glade for, at det endte som det gjorde”

Brødrene er født og opvokset i Hammel, og bor såmænd stadig i byen, hvilket de ser som en stor fordel, da de kender hver en krog i området, og har et godt indblik i, hvad der rører sig i byen. En viden, som købere udefra har stor glæde af.

”Det er klart, at med det lokalkendskab vi har, så har vi godt styr på, hvilke huse der er og hvor de er placeret, og samtidig hvem menneskene der ejer dem er. I mange tilfælde kender vi jo folk fra forskellige sammenhænge som idræt, foreningsliv, gamle skolekammerater og vores egne børn, så det er da en kæmpe fordel. Det med at vores forældre var købmænd og restauratører, det kan mange også godt huske, selvom det er ved at være mange år siden, og det er bestemt heller ikke dårligt. Vi har tit talt om, at vi ikke behøvede at hedde danbolig, men bare Ejendomsmæglerfirmaet Lauridsen, fordi de fleste kender os, og ved hvad vi står for”, lyder det fra de to brødre i Østergade.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler