30. maj 2023

Allan Bo Andresen fylder 50: Man skal huske at nyde livet, mens man har det

Allan Bo Andresen sørger for at leve livet fuldt ud. For vi ved ikke hvor længe, vi skal være her. Det fortæller han til ByensNyt i anden del af fødselsdagsportrættet.

Du kan læse første del af fødselsdagsportrættet af Allan Bo Andresen her.

Den tidligere professionelle cykelrytter Allan Bo Andresen fra Hammel er en mand med mange talenter. Inden karrieren på den tohjulede var han uddannet bager, og gør det selv-mand kan han også skrive på CV’et, efter han har bygget sit eget sommerhus fra bunden. Og han har også allerede så småt lagt planer for, hvad han skal lave, når han en dag er færdig i Hammel GF.

”Jeg har altid drømt om at drive et lille bed and breakfast sammen med min kone. Jeg duer ikke til at sidde stille, så på et eller andet tidspunkt skal jeg måske have sådan noget, så vi kan gå og hygge os på vores gamle dage. Måske ude ved vandet et sted, men for satan, jeg ved ikke, om jeg kan undvære Hammel,” siger han og griner.

For Allan Bo Andresen er det vigtigt at få det maksimale ud af livet, derfor gælder det også om at prøve en masse ting af, mens man har tiden.

”Jeg lovede mig selv for rigtigt mange år siden, at det gælder om at nyde livet, mens vi er her. Og det er også derfor, jeg gør alle de ting, jeg gerne vil. For eksempel at dyrke sådan noget som padeltennis, det er livskvalitet for mig, så det skal der bare være plads til. Og hygge med familien og komme ud at rejse, det er vigtigt,” siger han.

God til at leve i nuet

Selvom hverdagene hurtigt kan gå op i arbejde og sport, er det stadig vigtigt for Allan Bo Andresen at bruge kvalitetstid med sin kone Mette og sine to børn Mille og Magnus. Derfor sørger de for eksempel for at holde fredag aften hellig.

”Min søn er på efterskole, og min datter går i gymnasiet og bruger meget tid på arbejde og lektier. Min kone går også til noget sport, så hun har egentlig også nok at se til, så vi sidder ikke lårene af hinanden. Men fredag aften plejer vi at hygge os med noget god mad, og så er jeg også god til at være i nuet og lægge mobil og sådan noget væk. Så vi prøver at få noget kvalitet ind, når vi har tiden,” siger han.

Allan Bo Andresen er heldigvis også god til at holde fri, når han har fri. Det er vigtigt for en mand som ham, der har mange bolde i luften, og en gang imellem kan han også mærke, at det spidser til.

”Jeg har aldrig været tæt på at blive stresset, men jeg kan mærke, når det begynder at blive for meget. Hvis jeg for eksempel begynder at vågne op om natten, så ved jeg, at jeg skal begynde at geare ned, og det er jeg god til at lytte til,” siger han.

Det var blandt andet også derfor han måtte stoppe som eventkoordinator i Hammel Handel, hvor han har siddet indtil nytåret. Men den tidligere cykelrytter nyder stadig, når der er fart på.

”Et 8 til 16 job bliver nok aldrig mig. Der skal være nogle pressede perioder, hvor vi har gang i tusind ting. For eksempel op til et Hestemarked, der har vi bare travlt, og det synes jeg er enormt fedt,” siger han.

Vigtigt at få det meste ud af livet

Livet blev også sat i perspektiv for Allan Bo Andresen, da hans bror Chris Anker Sørensen forrige år gik bort på tragisk vis i en alder af 37 år. I løbet af dagen holder alle aktiviteterne tankerne på afstand, men når der bliver stille om aftenen, kommer savnet tilbage.

”Det er stadig uvirkeligt og svært at forstå. Der er gode dage og dårlige dage, men om aftenen når jeg lægger hovedet på puden, så kan jeg ikke undgå at tænke på ham. Og til min fødselsdag, der manglede han jo også. Så det er stadigvæk svært at acceptere, men det bliver vi jo nødt til,” siger han.

Tabet af broren spiller i den grad også ind, når Allan Bo Andresen skal vælge, hvad han vil bruge sit liv på, for vi ved jo ikke, hvor længe vi skal være her.

”Jeg skal have lidt mere fritid og få gjort de ting, jeg gerne vil. Det gælder om at få det bedste og meste ud af livet, mens vi har det. Så det prøver jeg at sige til mig selv en gang imellem; nu skal vi huske at nyde det,” siger han.

Caroline Balslev
Caroline Balslev
Caroline Balslev er journalist og en del af redaktionen på ByensNyt. Caroline har erfaring med lokaljournalistik fra blandt andet Hammel og omegn. Hun er født opvokset i København, men bor i dag i Aarhus.

Relaterede artikler