12. august 2022

Emilies drøm

Emilie Callesen er klassisk violinist, født og opvokset i Hammel og bor i dag i Paris, idet hun netop har afsluttet en Erasmus udveksling på det Franske Musik konservatorium CNSM.

Emilie er født 1994, har gået på Skovangsskolen i Hammel og startede som femårig på Hammel musikskoles Suzukiviolin, kom siden på Aarhus musikskoles suzukiviolin undervisning og søgte ind på MGK imens hun gik på Langkjær gymnasium på matematisk linje. Derefter søgte hun på Det Jyske Musikkonservatorium,  og flyttede videre til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Efter to år her søgte hun ind på det franske musikkonservatorium, hvor hun som et led i Erasmus+, EU’s program til støtte for uddannelse, unge og sport har afsluttet sin master.

“Min helt store drøm er at blive optaget på solistlinjen her i Frankrig” fortæller Emilie til ByensNyt. “Jeg brænder for at inspirere andre med den klassiske musik, og håber jeg som solist kan spille koncerter og skabe nytænkende projekter og samarbejder med den klassiske musik i centrum”. Emilie har i sin tid på konservatoriet i København arbejdet med demokratiske projekter for at skabe opmærksomhed om den klassiske musik betingelser i Danmark og nu satser hun på en fortsat international uddannelse og karriere.

“Jeg har udarbejdet et hemmeligt projekt og har indleveret projektbeskrivelsen til det franske konservatorie og hvis jeg bliver præ-selekteret, skal jeg afholde 1 times koncert og gennemføre et interview om projektet på fransk inden man tager beslutning om, hvorvidt jeg kan optages” fortæller hun. Konservatoriet skal vælge solisterne på tværs af alle instrumentgrupper, der er plads til 10-12 solister, som skal vælges mellem ca. 40-50 prækvalificerede, “Vi er nok nogle hundrede, der søger, så det er noget af et nåleøje” fortæller Emilie håbefuldt.

Optagelsen kræver ikke bare talent, det kræver også disicplin, benhårdt arbejde og mange timer med violinen – og penge. “Jeg prøver i øjeblikket at finde legater og sponsorer som kan hjælpe mig med at skaffe mig en ny violin. Det kræver mange penge, men vil være en kæmpe hjælp for at indfri min ambition” siger Emilie.

Hun kommer hjem til Hammel på sommerferie og glæder sig til at se det hele igen efter 2 år i Paris. “Jeg startede jo som suzukiviolinist på Skovangsskolen i Hammel og vil gerne give noget tilbage til byen, så jeg håber, at jeg efter afsluttet uddannelse kan komme hjem og måske spille en koncert i kirken i Hammel” afslutter hun.

Du kan læse mere om Emilie på hendes LinkedIn-profil eller lytte til hendes musik på Youtube.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler