23. september 2023

Kenneth cykler til Paris for 6. gang

Når Team Rotary Favrskov lørdag d. 28. august cykler til Paris for 10. gang er det atter engang med 63 årige Kenneth Krogh fra Hammel på holdet. Han deltager nu for 6. gang og siger, at det nærmest er gået ham i blodet.

“Da jeg deltog første gang” siger dyrlæge Kenneth Krogh til ByensNyt” kan jeg da godt røbe, at jeg var blevet noget rund i det og jeg tænkte, at træningen til turen i sig selv forhåbentlig ville få mig i bedre form – og det lykkedes da også. Jeg håber, at jeg ved at fortsætte med at træne kan holde de klassiske livsstilssygdomme på afstand. Motion giver velvære og målsætningen og sammenholdet gør, at man får trænet – også i dårligt vejr.

Kenneth er en del af chefteamet i LVK – dyrlægerne og er selv medlem af Rotary i Hammel, men det er slet ikke noget krav at være hverken leder eller rotarianer for at komme med på holdet.

“Nej, vi har da altid nogle rotarianere med, men hovedparten af deltagerne er faktisk andre motionister, de fleste fra lokalområdet, som kan lide at sætte sig et mål, træne sammen med andre om at nå det og ikke mindst at få den store oplevelse det er at cykle til Paris” fortæller Kenneth.

“Det er heller ikke nogen hemmelighed, at træningen er tidskrævende, der er mange og lange træninger i weekender, det er til tider benhårdt og vejret ind i mellem træls og så har jeg endog også noget administration, da jeg sidder i styregruppen for turen. Men ikke desto mindre har jeg følt, at det indtil nu, har været det hele værd. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor godt et sammenhold vi har på sådan et hold”

Jeg beder ham alligevel prøve og Kenneth sætter følgende ord på: “Når vi træner sammen, må vi hjælpe hinanden. De lange træninger gør, at vi skal være der for hinanden. Så er der én, der har det hårdt, så er der en anden, der punkterer og vi kommer alle sammen på et eller tidspunkt under pres og så er det fantastisk at opleve, hvordan andre er klar til at støtte op. Nu har jeg jo været med nogle gange og det gør, at jeg nogen gange kan være på forkant og derfor har overskud og der er det altså også fantastisk at opleve, hvordan man selv kan gøre en forskel. Det er meget givende” fortæller han begejstret.

“Nu er jeg jo leder til hverdag og hjælpekaptajn på turen og efterhånden bliver jeg mere og mere opmærksom på team-aspektet på holdet. Der er altid nogen der kan bidrage med noget, som andre er mindre gode til og så handler det jo om at få øje på det og så nyttiggøre det. Det synes jeg også er spændende” fortæller han.

“Om der er andre ting. Ja. I den sidste ende har turen jo også et højere formål. Den enkelte rytter betaler selv sin tur, men det er velvillige sponsorer, der hvert år gør, at turen ikke alene bliver til noget, men også, at vi hvert år kan donere et ganske pænt bidrag til et humanitært formål og samtidig endog støtte lokale aktiviteter, klubber og foreninger med ganske flotte beløb og det kan faktisk godt gøre mig stolt.”

Kenneths mål er at blive ved – i hvert fald indtil han har kørt turen 10 gange. “Min datter overvejer seriøst at cykle med, hvis jeg cykler den for 10. gang. Hun er sygeplejerske og var med på serviceholdet på min første tur, så hun ved godt, hvad hun går ind til, hvis hun beslutter sig for det” fastlår han.

Om det virkelig er tilfældet eller det blot er for at sikre sig, at hendes far fortsat holder sig i form, melder historien ikke noget om.

Turen til Paris afgår i år fra Søndergade i Hadsten lørdag d. 28. august kl. 11.30, hvor borgmester Nils Borring holder tale og hvor alle opfordres til at komme og ønske rytterne god tur.

Du kan læse mere om Team Rotary Favrskov på hjemmesiden

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler