8. december 2023

Tiderne skifter – Møllegårdens Grafisk følger med

E-bøger, podcast og digitale medier er lige nu på hastig fremmarch, og er godt på vej til at udkonkurrere de trykte medier som bøger, magasiner og aviser. Det mærker man tydeligt på Møllegårdens Grafisk i Hammel, der stille og roligt er på vej mod nye markeder.

Møllegårdens Grafisk har eksisteret siden 2002, hvor Hanne Byg startede op i Fårvang på hendes gård der hedder Møllegården. For to år siden, solgte hun gården og flyttede i stedet til Hammel, hvor hendes virksomhed nu ligger, nærmere bestemt på Industrivej, hvor hun deler adresse med Favrskov Elforsyning.

“Jeg kan dårligt huske, hvor lang tid jeg har været i branchen, men jeg blev udlært i Silkeborg omkring 1990, hvorefter jeg startede for mig selv. Efterfølgende har jeg haft en større grafisk virksomhed med min tidligere mand og ejeren af Tvillum, men fra 2002 har jeg været min egen chef. Jeg er oprindelig fra Hammel, så det virkede helt naturligt, at komme tilbage hertil, hvor jeg jo også har en del af mine kunder”, fortæller Hanne Byg til ByensNyt.

Hanne havde lige en kort afstikker til Albani Bryggerierne, hvor hun sad i den grafiske afdeling i Odense, som lavede alt grafisk arbejde for både Albani, Thor, Ceres og Faxe, der alle er en del af Royal Unibrew.

“Det var ret sjovt at prøve, fordi er jo en helt anden verden, hvor der kører forskellige kampagner hen over året, som julebryg og påskebryg, og så er der alle festivalerne, hvor der også skulle laves en masse til, så det var et sjovt afbræk”

Fra dansktop til Aarhus Universitet

Hendes kundekreds er bred og stikker i mange forskellige retninger, lige fra lokale håndværkere, til Aarhus og Københavns Universitet, Skejby Sygehus, skoler og andre virksomheder i det meste af landet. Hun laver også tryksager for flere dansktopbands, blandt andet merchandise, men også bøger, f. eks med Susanne Lana og duoen Lis og Per. Så der favnes bredt, men det er man nødt til i dag, fortæller Hanne.

“Der bliver længere og længere mellem at jeg trykker bøger, fordi det hele bliver mere og mere digitalt, men jeg har dog lige lavet en jubilæumsbog til Københavns Universitet, og “Folk fra Hammel-kanten 2″, som min bror i øvrigt har sat op. Det går stærkt ned ad bakke i disse år på den front, men så dukker der andre ting op, og dem har jeg så kastet mig over. Det kan være tryk til biler, merchandise, print til tøj, f. eks arbejdstøj og sportsbeklædning og meget andet. Så det ændrer sig i den grad, men jeg følger med, og kunderne kommer stadig langt hed ad vejen af sig selv, så selvom at det er noget helt andet i dag, så nyder jeg stadig at lave det jeg laver”, kommer det med et smil fra Hanne.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler