Den gang vi drog afsted

Dato/klokkeslæt
Dato: 24/11/2020
Kl.: 14:30 - 16:00

Sted
Hadsten Sognegård


Sogneeftermiddag om en vandretur gennem grænselandet fortalt gennem billeder, sang og fortællinger – ved organist Mette Nørup og lærer Poul Nørup Vandreturen begynder i det sydvestligste hjørne af landet, der hvor Vadehavet, Danmark og Tyskland mødes.

Vi går i grænselandet hele vejen til Padborg, hvorefter vi følger gendarmstien, der er kendt som én af Danmarks smukkeste vandreruter. Området er også kendt for den historie, der udspillede sig for 150 år siden. Et enormt tab for Danmark, hvor vi mistede Hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenburg. I forbindelse med foredraget skal vi synge i det omfang Coronaen tillader det, se billeder og høre fortællinger om egnen og de nationale følelser, der siden 1864 har været en del af grænselandets identitet. Kaffen koster 30 kroner.

 

Charlotte Elgaard går i 3. g på Favrskov Gymnasium og er ansvarlig for at opdatere kalenderen på ByensNyt. Hvis du har et arrangement som du gerne ser i ByensNyts kalender er du velkommen til at sende den til redaktionen, så ser vi på det.

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her