Dronning Margrete den første: Dronningen griber magten

Dato/klokkeslæt
Dato: 14/01/2023
Kl.: 10:00 - 11:40

Sted
Hinnerup Bibliotek & Kulturhus


Kom med til et spændende historisk foredrag i Hinnerup om Dronning Margrethe den første den 14. januar 2023. En sensommerdag i 1387 greb Margrete 1. magten.

Ugen forinden var hendes søn, teenagekongen Oluf, pludselig død, og Norden stod uden regent. Men ikke længe. Som datter af Valdemar Atterdag kendte Margrete magtspillets regler, og ved snarrådig snilde blev hun indsat som rigets overhoved. Efterfølgende satte hun sine krigslystne konkurrenter skakmat og forenede Norden. Margrete var nu middelalderens mægtigste majestæt. Andre dronninger som Thyra, Dorothea eller Sophie Amalie har måttet stå i skyggen af deres mænd. Ikke desto mindre er det ikke blot lykkedes dem at opfostre magtbegærlige sønner, men også at præge nationens sindelag.

Følg med, når museumsinspektør Mikkel Leth Jespersen røber, hvordan landets dronninger fra den ene Margrete til den anden har været med til at forme Danmark.

Foredragsholder: Museumsinspektør, ph.d. Mikkel Leth Jespersen, Historie Haderslev.

Foredraget er arrangeret af FOF og Favrskov Bibliotekerne

Underviser: Mikkel Leth Jespersen
Hold: 317029. 

Køb/bestil billet Læs mere på hjemmesiden

Annemette Elgaard
Annemette Elgaard går på Favrskov Gymnasium og er ansvarlig for at opdatere kalenderen på ByensNyt. Hvis du har et arrangement som du gerne ser i ByensNyts kalender er du velkommen til at sende den til redaktionen, så ser vi på det

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her