10. august 2020

Mænd på månen

0

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 18/08/2020
14:30 - 16:00

Lokation
Hadsten Storpastorat

Kategori


Foredrag ved forfatter, cand. Scient. i matematik og IT-arkitekt, Christian Provstgaard.
Foredragsholder Christian Provstgaard har studeret det amerikanske rumprogram i 60’erne, og søger I sit foredrag at lægge den fantastiske ingeniørbedrift, der i sin tid satte mænd på Månen, ind i en åndelig forankring.

Undervejs gives et letforståeligt overblik over de historiske, politiske og tekniske aspekter af historien: Hvorfor ville amerikanerne til Månen, og hvordan gennemførte de denne ingeniørmæssigt uhørt krævende opgave.

Som et gennemgående tema undersøges spørgsmålet om, hvad der var drivkraften bag den tapperhed og inspiration, som ingeniørerne på Jorden og astronauterne, der rejste i rummet, måtte mønstre for at gennemføre denne monumentale præstation.

Foredraget argumenterer med ord, billeder, udvalgte vidnesbyrd og bjergtagende filmklip for, at kristentroen og kristendommen var tæt indvævet i projektets mange tråde, og en central nøgle til månerejsernes succes.

Kaffen koster 30 kroner.

Forrige artikel Jazzgudstjeneste, Vissing Kirke
Næste artikel Iværksættercafé
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her