Mænd på månen

Dato/klokkeslæt
Dato: 18/08/2020
Kl.: 14:30 - 16:00

Sted
Hadsten Storpastorat


Foredrag ved forfatter, cand. Scient. i matematik og IT-arkitekt, Christian Provstgaard.
Foredragsholder Christian Provstgaard har studeret det amerikanske rumprogram i 60’erne, og søger I sit foredrag at lægge den fantastiske ingeniørbedrift, der i sin tid satte mænd på Månen, ind i en åndelig forankring.

Undervejs gives et letforståeligt overblik over de historiske, politiske og tekniske aspekter af historien: Hvorfor ville amerikanerne til Månen, og hvordan gennemførte de denne ingeniørmæssigt uhørt krævende opgave.

Som et gennemgående tema undersøges spørgsmålet om, hvad der var drivkraften bag den tapperhed og inspiration, som ingeniørerne på Jorden og astronauterne, der rejste i rummet, måtte mønstre for at gennemføre denne monumentale præstation.

Foredraget argumenterer med ord, billeder, udvalgte vidnesbyrd og bjergtagende filmklip for, at kristentroen og kristendommen var tæt indvævet i projektets mange tråde, og en central nøgle til månerejsernes succes.

Kaffen koster 30 kroner.

Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her