Sogneeftermiddag, Hadsten Sognegård / Sct Pauls Kirke.

Dato/klokkeslæt
Dato: 18/02/2020
Kl.: 14:30 - 16:00

Sted
Hadsten Sognegård


Jøde i Danmark Foredrag ved tidligere Overrabbiner Bent Melchior. Dansk og/eller Jøde? Der har boet jøder i Danmark i 350 år, og især i det sidste 150 år har jøder i stor udstrækning bidraget til dansk kultur og samfund.

Hvordan forholder det sig med assimilation og integration? Hvordan kan et mindretal bevare sig selv og alligevel være en del af fællesskabet? Bent Melchior er en af de mest eftertragtede talere i Danmark. Over de sidste 60 år har han talt til mangfoldige forsamlinger over hele landet og til utallige samlinger i udlandet. Han er først og fremmest kendt fra sin tid som Overrabbiner for den jødiske menighed og kan derfor tale om alt vedrørende Jøder og Israel. Desuden har han gjort sig kendt i det danske samfund som debattør med stærke meninger og som forkæmper for flygtninge og de svagere i samfundet. Hvis der kommer flere end der kan være i salen, går vi over i Sct. Pauls Kirke til foredraget. Kaffen koster 30 kroner.
Charlotte Elgaard går i 3. g på Favrskov Gymnasium og er ansvarlig for at opdatere kalenderen på ByensNyt. Hvis du har et arrangement som du gerne ser i ByensNyts kalender er du velkommen til at sende den til redaktionen, så ser vi på det.

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her