Vi var folket.

Dato/klokkeslæt
Dato: 03/02/2020
Kl.: 19:30 - 22:30

Sted
Hadsten Bibliotek


Foredrag med Thomas Ubbesen og Anne Haubek.

I efteråret fejrede vi 30-året for Berlin Murens fald. “Wir sind das Volk”, råbte DDR-borgerne og krævede frihed for diktatur og kommunisme. Men hvordan er det egentlig gået vore medeuropæere i øst gennem de mellemliggende år? Er de blevet frie, lykkelige borgere i en demokratisk og bedre verden – eller er hele frihedseksperimentet endt i korruption og højrepopulisme?

Sammen med sin kone, journalist og Østeuropa-kender Anne Haubek, har Thomas Ubbesen gennem et efterår og en vinter rejst “Udkantøsteuropa” – 15 tidligere kommunistiske lande – tyndt og talt med ganske almindelige mennesker om forholdene dengang og nu. Det er der kommet en bog ud af: “Vi var folket – møde med østeuropæere 30 år efter Murens fald”, og naturligvis også et medrivende og bevægende foredrag om menneskeskæbner fanget i historiens malstrøm.

(Entré: Forsalg 75 kr, Ung under 22 år 50 kr)
Charlotte Elgaard går i 3. g på Favrskov Gymnasium og er ansvarlig for at opdatere kalenderen på ByensNyt. Hvis du har et arrangement som du gerne ser i ByensNyts kalender er du velkommen til at sende den til redaktionen, så ser vi på det.

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her