17. juni 2024

23. dec: Trods Corona er det stadig fedt at gå på efterskole

Det har været et specielt år for Frijsenborg Efterskole i Hammel, der måtte sige farvel til deres forstanderpar i april, uden en eneste elev på skolen, da de var hjemsendt på grund af restriktioner. Julestemningen har dog indtaget efterskolen, der nu er gået på en fortjent juleferie

Hvis man selv har gået på efterskole ved man, at det er et år med mange nye venskaber på kryds og tværs, fællessang og en masse andre fællesaktiviteter. Meget af det, har haft svære vilkår i 2020, og efterskolen har, lige som mange andre, forsøgt at navigere i gennem de nye udfordringer.

“Det har været et år, som i den grad har været specielt. Vi havde to måneder med ingen elever på skolen fra marts til starten af maj, og så sagde vi også farvel til Jens og Lone (Det tidligere forstanderpar, red), uden en eneste elev på skolen, det var meget specielt. Der har været mange ting at forholde sig til, og det normale efterskoleliv, har virkelig været udfordret”, fortæller Brian Ovesen, der er forstander på Frijsenborg Efterskole.

Han synes dog, at de er kommet godt igennem indtil videre, og glæder sig over, at de har haft et så normalt som muligt efterår, og er sluppet for at skulle sende elever hjem som følge af Corona.

“Vi har været forskånet for sygdom, hvilket har gjort, at vi har haft en opstart, der har forløbet ganske godt, og her i december måned, har vi forsøgt at skrue op for julehyggen, og vi slutter af med vores egen gudstjeneste i Hammel Kirke, inden vi kan gå på en fortjent juleferie”

Da ByensNyt var forbi efterskolen, summede det af liv og aktivitet, og skolen var pyntet op til jul, og de to elever, Nora og Jens, kunne berette om at det er helt ok, at være på efterskole i december.

“Vi har pyntet hele skolen op, og der har været konkurrence på værelsesgangene om den flotteste oppyntning, så julen har i den grad indtaget skolen. Vi har også haft forskellige konkurrencer, spist julefrokost, bagt julekager og så har lærerne gået Luciaoptog, så jo, det er helt fint at være på efterskole i december”

Det som er anderledes i år, end sidste er i høj grad måden man kan være sammen på, men begge elever er enige om, at det også bliver hverdag på den nye måde.

“Vi kan ikke på samme måde som sidste år, være sammen med de andre værelsesgange, og i år må vi heller ikke synge og kramme som tidligere, men man vænner sig til det, og faktisk er der så kommet nogle andre fællesskaber ud af det, så man finder sine veje i det, hvilket gør, at det stadig er en god oplevelse, at gå på Frijsenborg Efterskole”, siger Nora og Jens.

Billard og masser af julehygge på Frijsenborg Efterskole
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler