15. juni 2024

Elever fra Skovvangskolen spredte glæde med gode gerninger

Hvad er samfundssind for en størrelse, og hvad vil det sige at gøre noget for andre uden at få noget for det? Det ved eleverne i 7., 8., 9. klasse og udskolingens specialklasse på Skovvangskolen lidt mere om nu, hvor nogle linjetimer er blevet konverteret til tre særlige fredage, hvor de har noget specielt på skemaet.

Første fredag med overskriften ’Jeg giver 60 minutter’ er lige blevet afviklet, og eleverne gik kreativt til værks med det overordnede fokus at gøre noget godt for andre.

Nogle delte kager ud på Hammel Neurocenter, mens andre tog hjem til deres bedste- eller oldeforældre og spiste frokost med dem. Der blev luftet hunde, tegnet med indskolingselever, sunget julesange, spillet bold med de mindre børn i SFO’en, gjort klasselokaler rene, givet krammere, og nogle elever stillede sig op i gadebilledet med glade budskaber.

“Fælles for det hele er, at det gjorde en forskel for andre, og det uventede skabte glæde. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger. Det handler om, at vi alle har noget, vi kan give hinanden, og vi har alle betydning i fællesskabet. Det fik vores fantastiske elever vist. Jeg er helt sikker på, at det for nogle af dem har været grænseoverskridende at være med til, men alle bød ind, og de vokser altså med sådan en opgave”, lyder det fra Jesper Hother til Favrskov Kommunes facebookside.

Han står bag ideen med de tre fredage, hvor det også handler om at gå på tværs i udskolingen og lave noget på tværs af årgangene, så eleverne bliver endnu bedre til at dyrke fællesskabet.

“Jeg har planer om et spændende foredrag for alle, og så skal vi have endnu en aktivitetsdag, inden skoleåret slutter. Og prøv bare lige at se på nogle af billederne af eleverne fra dagen med overskriften ’Jeg giver gerne 60 minutter’. Det er jo glade og givende elever, og de gør det bare godt”, understreger Jesper Hother.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler