26. februar 2024

Handicapprisen sætter fokus på vigtige vilkår

1. december 2022 skal Handicapprisen uddeles, og Favrskov Kommunes Handicapråd er lige nu på jagt efter nogle bud på en mulig vinder. Derfor opfordrer Handicaprådet alle til at komme med indstillinger senest 10. oktober 2022. 

Handicaprådet i Favrskov Kommune uddeler handicapprisen til en person, en gruppe, en frivillig forening, en virksomhed eller en institution, som har gjort en særlig indsats for kommunens borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. 
Ole Thykær, formand for Handicaprådet, siger:
– Med prisen vil vi gerne sætte fokus på og understøtte gode initiativer og aktiviteter, der iværksættes til personer med handicap. Derfor håber vi på, at folk sender os en indstilling, hvis de kender nogen, der gør en særlig indsats for disse borgere.

Den særlige indsats kunne eksempelvis være:
Gode arbejdspladser for personer med funktionsnedsættelse, gode aktiviteter og muligheder for personer med handicap, nytænkning om personer med handicaps muligheder i samfundet, forbedring af tilgængeligheden, større almen viden om forholdene for personer med handicap eller givende sociale fællesskaber. 

Handicapprisen består af et kontant beløb på 5.000 kr. og et diplom. Borgmester Lars Storgaard overrækker prisen til vinderen 1. december 2022 i byrådssalen i Hammel. Han betragter prisen som vigtig og håber, at der kommer mange indstillinger.

– Vi er i byrådet meget optagede af, at Favrskov Kommune skal være et godt sted at være for alle, og at personer med handicap får mulighed for at leve et så almindeligt liv som muligt. Prisen er vigtig, fordi den netop hylder de ildsjæle, der gør et stort stykke arbejde for, at alle borgere har mulighed for at udvikle og udfolde sig, siger Lars Storgaard. 

Handicapprisen gik i 2020 til Idrætsforeningen Krop og Sind, oplyser Ole Thykær og tilføjer: 
– Foreningen er en idrætsforening for psykisk sårbare, der med stort engagement arbejder for, at en sårbar gruppe borgere bliver involveret i idrætsaktiviteter og klubliv. Vi er i Handicaprådet glade for igen i år at kunne uddele Handicapprisen.

Hvis du kender en værdig modtager af Handicapprisen 2022, så send din indstilling med en kort begrundelse til emml@favrskov.dksenest 10. oktober 2022. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler