21. februar 2024

Mikkel rammer danske byer ind – også Hammel

I det seneste år er det lokale nærmiljø kommet i fokus helt naturligt, og set i det lys, giver det ekstra god mening med Mikkel Mejdahl Madsens projekt, hvor han sætter fokus på danske byer med illustrationer.

Mikkel er industriel designer, og har virksomheden Behind the capital, hvor han laver forskellige plakater, blandt andet byplakater, illustreret i en cirkel med tolv udvalgte kendetegn for den enkelte by. En af de seneste plakater er Hammel, hvor Mikkel også er bosiddende, og tilblivelsen af plakaten skete i samarbejde med borgerne i byen.

“Den første plakat jeg lavede var Aarhus, og sidenhen er det blevet til en del andre byer, blandt andet Hammel, hvilket giver god mening, når jeg nu selv bor her. Plakaten er, lige som de andre jeg har lavet, blevet til i samarbejde med byens borgere, som har tilkendegivet, hvad de synes kendetegner Hammel, og derefter har jeg så udvalgt, hvilke bygninger og skulpturer der kom med i det endelige resultat”, fortæller Mikkel, der selv kører ud med plakaterne i Hammel, hvor der har været god efterspørgsel efter den.

“Den har solgt ganske godt, så det har været positivt. I Hammel kører jeg selv ud med plakaten til den der har bestilt, fordi så får jeg også lige sat ansigt på, og får en lille snak omkring plakaten”

Konceptet udvikler sig

Idéen til byplakaten, der overordnet hedder “Rundt om”, opstod for nogle år tilbage på en messe i Herning, hvor Mikkel over en øl med en kammerat fandt ud af, at de begge havde en byplakat i tankerne, og begge besluttede efterfølgende, at gøre noget ved idéen. Indtil videre er det stadig på hobbyplan, men Mikkel er bestemt ikke afvisende over for, at han en dag beslutter sig for, at satse 100 procent på plakaterne, hvor andre idéer også begynder at komme til.

“Lige nu er det mest på hobbyplan, men jeg vil da ikke afvise, at jeg på et tidspunkt satser fuldt ud på det. Dog er jeg så social anlagt, at jeg tror jeg vil have svært ved at sidde herhjemme alene, så hvis det var, så skal jeg ud og finde et kontorfællesskab, så jeg får noget socialt”, konstaterer han og fortæller videre, at hans næste plakat er øen Mors.

“Jeg prøver at brede konceptet lidt ud, så jeg er begyndt på områder i Danmark. Indtil nu har jeg lavet Bornholm og Læsø, og er så gået i gang med Mors. Der ud over har jeg også lavet nogle børneplakater med tolv motiver, rundt om superhelte og eventyr, fordi skal konceptet være langtidsholdbart, så er det ikke nok med byer i længden”, lyder det fra den kreative designer i Hammel.

Nyt Syn – Brilleriet i Hammel har i disse uger, netop med udgangspunkt i “Rundt om Hammel” plakaten, en konkurrence kørende, hvor der er flotte præmier på højkant.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler