27. maj 2024

Ny vandrerute i Voldby

I Voldby har to familier en smuk natur på deres grund, der nu også kan nydes af andre på en nyanlagt sti. 

Lars Brøndum Veller bor med sin egen lille familie og en anden familie i huset på Gl. Hammelvej 10 i Voldby. Med til ejendommen er også en stor mark, en lille sø og en allé af dun-birketræer.

– Området har ikke været så tilgængeligt, men nogen har da brugt det. Vi vil gerne åbne det op for andre, da det er et fint åndehul midt i byen og en gåtur på omkring en kilometer. Derfor henvendte vi os til kommunen for at finde ud af, om vi i fællesskab kunne etablere en vandresti rundt om søen, fortæller Lars Brøndum Veller til Favrskov Kommunes hjemmeside.

Via budgetpuljen Favrskovruten er der fundet midler til afmærkning, infotavler og en bænk, mens de to familier slår græsset og står for vedligeholdelsen.

– På den måde bliver det en mere officiel rute, så folk kan se, at de faktisk godt må gå der. Og det glæder os, at andre kan lide stedet, for så er det godt for alle. En lokal borger har taget billeder ved søen, fordi der er isfugle der, og det er jo skønt, at vi kan opleve sjældne fugle så tæt på byen. Selv tænker jeg også, at vi kan bidrage til biodiversiteten ved at lave kvasbunker og stendynger, som vi ikke har plads til hjemme i haven, lyder det fra Lars Brøndum Veller.

Biolog Carsten Monsrud og naturvejleder Maja Birkeland Sell fra Naturteamet i Favrskov Kommune har været involveret i etableringen af stien:

– Vi glæder os over, at familierne vil åbne op for offentligheden, og vi forventer, at brugerne vil passe på området, der stadig er privat. Det betyder, at de skal vise hensyn, ikke smide affald på stien og huske, at hunde skal være i snor.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler