19. maj 2024

Repair Café InSide indleder samarbejde med Favrskov Forsyning

I Repair Caféen mødes en flok frivillige fixere udvalgte lørdage og onsdage cirka én gang om måneden. Fixerne er nemme på fingrene og kan fixe både huller i tøjet og elektronik, der ikke længere virker.

“Repair Caféen samarbejder også med Favrskov Kommune, og da en af medarbejderne spurgte om vi kunne hjælpe til, tøvede vi ikke ét sekund”, lyder det fra Favrskov Forsyning på deres hjemmeside.

Derfor er det nu muligt at aflevere ting på Hammel Genbrugsplads, som fixerne kan bruge. I kemirummet på genbrugspladsen, hvor man normalt kan aflevere elpærer og kabler, står der også en lille grøn kasse. I kassen kan du aflevere blandt andet ledninger, højtalere og fatninger, som Repair Caféens frivillige kan bruge som reservedele, når de reparerer. Kassen stiller de frivillige selv frem, når de mangler ting. Derfor vil du også kunne opleve, at kassen ikke er sat frem, når du besøger genbrugspladsen.

I løbet af 2022 har caféen fået indleveret cirka 150 genstande, hvoraf 83% af dem er blevet fixet. Det kan altså godt betale sig at tage et smut forbi caféen, hvis man har noget derhjemme, der skal fixes.

Har du ting, som du gerne vil donere til Repair Caféen kan du også aflevere dem, når caféen holder åbent. Du kan følge med i Repair Caféens arrangementer på Facebook Link Repair café InSides Facebookside eller via Repair Cafe DK Link til Repair Cafes hjemmeside.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler