6. december 2023

Anders Eriksen har visioner for bagermesterens gamle ejendom

I morgen d. 1. april overtager Tømrermester Anders Eriksen officielt Sonja og Knud Lyngaas ejendom i Søndergade 22, der gennem en menneskealder har huset bageri og siden café med forskellige erhvervslejemål på bagsiden.

Det er noget af et projekt Anders Eriksen har kastet sig ud og han har store planer med ejendommen. Han renoverer bygningen ud bagtil og bygger tre lejligheder på første sal, der alle får tagterrasse og udkig til Lilleåparken. “Jeg synes der er store muligheder i den ejendom” fortæller Andes Eriksen til ByensNyt. “Der er efterspørgsel på bynære lejligheder og her ligger de ikke bare bynært, de ligger lige midt i centrum og med flot udsigt til Lilleåparken. Sonja og Knuds nuværende lejlighed er på over 300 kvm og den kan sagtens deles op i tre herlige lejligheder og så bygger vi en elevator, så lejlighederne også bliver tilgængelige for seniorer” fortæller han. “Sonja og Knud var så flinke, at vi har fået lov at gå i gang allerede nu, selv om vi reelt først overtager ejendommen d. 1. april” fortæller Anders Eriksen. Målet er at Anders Eriksen har de tre lejligheder klar til udlejning ved juletid i år. “Men nu må vi se” siger den ambitiøse tømrermester.

Anders Eriksen og hans kolleger er allerede gået i gang med at isolere og lægge nyt hældende tagdæk på og det også her bagved at de tre lejligheder får tagterrase.

Netop som vi står og taler om ejendommen kommer Knud Lyngå ud til os i forårssolen. “Er det vemodigt at skulle forlade lejligheden?” spørger jeg Knud, som smiler tilbage til mig og siger: “Ja, lidt er det jo, men jeg er ikke gode venner med trappen mere, så jeg glæder mig bare over, at vi sælger til en lokal mand, der vil skabe nyt liv i ejendommen. Det er godt for byen” siger Knud og ligner en der mener det.

Bag til ud mod Ågade, er der i stueplan også 200 kvm, som opdeles i tre lejemål, hvori der kan skabes fleksible lejemål til foreksempel små forretninger eller liberale erhverv. “Og så gør vi det lidt lækkert og får det til at fremstå attraktivt” fortæller Anders Eriksen. “Vi etablerer en flottere facade og sætter nye døre og vinduer i, så lokalerne bliver lyse og lækre og planen er at lejemålenene skal stå klar op mod sommerferien. Så vi vil naturligvis gerne i dialog med nogle der kunne være interesseret i at få nogle dejlige lokaler lige ud til den store parkeringsplads her i Ågade” opfordrer tømrermesteren.

Det er da noget af et projekt siger jeg til Anders og han svarer: “Ja, men hvis man ved, hvor gerne vil have, at det ender og man gør det rigtigt fra starten, så skal det nok blive godt. Derfor er mit motto i mine virksomheder: Right first time” slutter han.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler