24. maj 2024

24.000 gange tak

I silende regn gik 20 indsamlere søndag 5. november på gaderne i Hadsten og omegn for at samle ind til Dansk Flygtningehjælp. Alle steder blev indsamlerne taget godt imod. 

20 indsamlerne indtog søndag morgen Lokalavisen Favrskov, der i dagens anledning havde lånt Hadstens gamle banegård ud til Danske Flygtningehjælps landsindsamling.

Inde ventede kaffe, frugt og gode råd fra 11-årige Camilla Løcke og 12-årige Laura Meyer Riisager fra Hadbjerg. De sad klar til at skrive indsamlerne ind og sende dem afsted ud i regnen.

– Vejret kunne have været bedre, men hjalp os måske med at få lidt flere penge samlet ind, fordi indsamlerne blev så våde, at folk fik ondt af os. Selvom vi var færre indsamlere i år end året før, fik vi samlet 23.924 kr. og 50 øre ind. Det er 39 kr. mere end sidste år, hvor vi var flere indsamlere, siger Ruth Laugesen, der organiserede indsamlingen i år.

Sparekassen Kronjylland holdt søndagsåbent for at tælle de indsamlede penge. Afdelingsdirektør  Anders Juel stor klar med kage, kaffe og tællehjælp.  Kunderådgiver Carina Norup og hendes ni-årige søn Liam ilede til og fra banken tællemaskine med pengene. Desuden havde Kvickly sponsoreret frugt og plastickrus til kaffen.

Dansk Flygtningehjælp bruger de indsamlede penge på at hjælpe flygtninge i lande som Myanmar og Syrien, hvor der er hårdt brug for hjælp lige nu. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler