200 børn fra hele landet demonstrerede onsdag den 30. april deres køkkenskills ved DM i Madkundskab 2025. Østervangskolen fra Hadsten tog sejren og danmarksmestertitlen med hjem.
Der var gang i både gryder, hoveder og snitteteknikker, da 10 udvalgte skoleklasser tirsdag den 30. april tørnede sammen på Gram Slot i Sønderjylland. Elever fra 5.-8. klasse dystede i fire discipliner inden for temaet ’kartofler’, mens de blev heppet på af lærere, lokalpolitikere og konferencier Micki Cheng.
En af de klasser, der havde taget turen til Sønderjylland, var 6. klasse fra Østervangskolen. Og deres evner i kartoffelkøkkenet var altså imponerende i en sådan grad, at de løb med sejren. Ud over titlen som danmarksmestre i madkundskab vandt klassen også et flot gavekort til REMA 1000 – så nu er der råd til endnu flere kulinariske eksperimenter i skolekøkkenet.
DM i madkundskab er dog mere end en konkurrence. Hvis man spørger Judith Kyst, der er direktør for videns- og forandringsorganisationen Madkulturen, som står bag projektet, er det en festdag for madkundskabsfaget, hvor maddannelse for næste generation er i højsædet.
“Maden i skolen har stor betydning for den madkultur, børnene tager med sig ud i livet – og her spiller madkundskabsfaget en afgørende rolle. Det er her, eleverne lærer om råvarer, madlavningsteknikker og forhåbentlig får mod på at gå i køkkenet, så de som voksne kan tage vare på sig selv gennem maden. Derfor skal madkundskabsfaget fejres og prioriteres for dets væsentlige rolle i vores børns skolegang og dannelse. Og den hyldest er DM i Madkundskab en del af,” forklarer Judith Kyst i en pressemeddelelse.
DM i Madkundskab er en del af projektet Madkamp, der, udover danmarksmesterskabet, bl.a. udvikler undervisningsmaterialer, og som gennem de sidste 12 år er nået ud til over 30.000 skoleelever. Madkamp er et partnerskab mellem Madkulturen og REMA 1000.















