30. juni 2022

8 skarpe til Irene Poulsen

Vi kommer vidt omkring i vores føljeton med 8 skarpe spørgsmål, og i dag er turen kommet til Irene Poulsen.

Irene Poulsen er daglig leder på Hadsten Bibliotek, og er bosiddende i Voldum, som er yderste bastion i 8370.

Navn:
Irene Bartholin Poulsen

Stilling:
Afdelingsleder ved Hadsten Kulturhus Sløjfen og Hadsten Bibliotek

Hvor længe har du boet i 8370?
Jeg flyttede til den daværende Hadsten Kommune i 1986 efter at have færdiggjort min uddannelse som bibliotekar i Ålborg.

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?
Jeg påskønner alt det grønne i kommunen. Vi har dejlige skove, våde enge og andre naturperler, hvor man kan gå gode ture. At have et stort kulturhus med bibliotek gør også Hadsten by attraktiv, og netværket omkring huset giver mulighed for mange tværgående samarbejder til glæde for borgerne.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?
Ja, selvfølgelig benytter jeg de lokale kulturtilbud J Jeg er så privilegeret, at en stor del af mit arbejde består i at arrangere kulturevents i Sløjfen, og jeg nyder, ligesom alle husets brugere, at høre livemusik og gode foredrag.

Dyrker du sport/motion i 8370?
For tiden bliver det mest til lange gåture med min hund, og stierne omkring Voldum traves tynde de fleste af ugens dage.

Er du medlem af en forening i 8370?
Pt er jeg ikke medlem af en lokal forening, men jeg synger i det store gospelkor i Ødum kirke.

Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig
Det må være Clausholm Slot! Her boede min familie i en lille tjenestebolig i seks år, da vi flyttede til området. Vi blev gift i det smukke kapel på slottet, og vores to ældste børn voksede op i de fantastiske rammer. I dag bor vi i Voldum, hvor lokalsamfundet er kendetegnet ved sammenhold og hjælpsomhed. Her er godt at bo for alle generationer.

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?
Hold øje med tilbud fra Favrskov Kommunes naturvejleder. Hun arrangerer ture, hvor dygtige folk fortæller om fugle, blomster, landskaber og andet godt fra naturen. Når du skal i Sløjfen, kan jeg også anbefale en lille pause på broen over Lilleåen. Herfra ses både store ørreder, fiskehejrer, skarv – og i heldige tilfælde isfuglen.

8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?
Hadstens beliggenhed midt mellem Randers og Aarhus er både en velsignelse og en forbandelse. Vi har let adgang til kunstmuseer, teatre, musikhus og andre storby-tilbud, som Hadsten ikke kan matche. 

Til gengæld er vi gode til at bruge hinanden lokalt og få ting til at ske, og det skal vi fortsætte med, for der er mange gode ressourcer at trække på i Hadsten.

Det oplevede jeg for fuld udblæsning, da Favrskov var en del af Aarhus som Europæisk Kulturby i 2017. Både Hadsten Handel, idrætslivet, musikskolen, billedskolen, og en masse foreninger og ildsjæle var med til at synliggøre Hadsten med blandt andet My Playground, Violette Visioner og ikke mindst den store multimedieforestilling ”Tog til Tiden”, som foregik ved Sløjfen og på Ernst B. Sunds Plads en kold og klar oktoberaften. Det var en uforglemmelig aften, og skulle jeg savne noget, ville det være, at Hadsten igen kunne blive centrum for en spektakulær begivenhed, hvor alle gode kræfter arbejder sammen om et fælles projekt, der kan give genlyd i hele Østjylland!

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler