23. september 2023

8 skarpe til Joan Pank

ByensNyt.dk har stillet 8 skarpe spørgsmål til Joan Pank, ejendomsmægler hos danbolig Hadsten og Hinnerup, og hun har givet 8 skarpe svar.

Navn: Joan Pank                        

Stilling: Ejendomsmægler

Hvor længe har du boet i 8370?
Jeg har boet i 8370 siden 1996. Først i Selling, og i 2003 byggede vi hus i Hadsten. I byggeperioden boede vi til leje i Voldum. Og for det ikke skal være løgn, så boede jeg som helt ung en kort periode i Ødum. Så jeg er godt kendt med flere områder i 8370. Desuden er jeg vokset op i Spørring, så jeg er kommet i byen som barn bl.a. i friluftsbadet og for at handle med mine forældre, og i min ungdom (vist mest for at gå på diskotekJ).

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?
Her er alt hvad man har brug for; arbejdspladser, skoler, indkøb, foreningsliv og natur. Byens størrelse er helt perfekt efter min smag  – hverken for stor eller for lille. Det giver den helt rette balance mellem en by med aktivitet og udvikling – men samtidig nærvær og fællesskab. Desuden den nære placering i forhold til Aarhus og den centrale beliggenhed i Østjylland et kæmpe plus. Fx har jeg pendlet meget til København i mit tidligere job, hvilket var muligt pga. toget, motorvejen og den korte tur til Tirstrup Lofthavn.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?
Jeg er en meget flittig gæst i biografen, og til de fine arrangementer som bliver afholdt i Sløjfen og håndboldklubben. Jeg har meget stor respekt for alt det frivillige arbejde som bliver lagt her, og som virksomhed støtter vi op om alle tre steder.  Jeg syntes også at Hadsten Handel skal nævnes her. De mange initiativer som kommer fra de handlende bidrager, er mange måske ikke så bevidste om; julebelysning, juletræstænding, ponyridning, påske- og efterårsaktiviteter for børn, julefrokost og senest Danmarks største pakkespil.  

Dyrker du sport/motion i 8370?
Jeg dyrker fitness i Hadsten Motion og håndboldfitness i Hadsten Håndbold, i hvert fald så meget tiden og mine gamle ben tillader J.

Er du medlem af en forening i 8370?
Hadsten Motionsforening og Hadsten Håndbold.

Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig?
Ikke et sted, men kan sagtens komme i tanke om ”folk” som betyder noget for 8370 og dermed også for mig. Jeg tænker på dem som tager initiativ og altid går forrest – det er dem der gør, at vi har en god og fuldendt by. Fx de bærende kræfter i vores foreninger, i Hadsten Handel, de gode folk bag Sundhedshuset (og snart ”Cafe Snakbar” i Sundhedshuset) og sådan kunne jeg blive ved. De betyder noget særligt for 8370.  

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?
Håndboldfitness i Hadsten Håndbold kan jeg virkelig anbefale, også selvom du (ligesom jeg) aldrig har spillet boldspil. Alle kan være med, og det er virkelig sjovt og hyggeligt med holdspil. Ellers er mit råd, at man skal huske at bruge byen, altså både indkøb, kultur og foreningslivet. Der er noget for alle aldre.

8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?
Med ejendomsmægler-briller mangler der helt klart byggegrunde i den nordlige del af byen og små boliger (rækkehus og lejligheder) i midtbyen. Hadsten og opland består mest af parcelhuse, og for manges vedkommende kommer en tid, hvor man ønsker at udskifte boligen med noget mindre, men blive i byen. Det er svært at opfylde dette ønske, da udbuddet er meget lille. Vores politikere er heldigvis bevidste om denne problemstilling.  

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler