23. september 2023

8 skarpe til Karsten Høgh

Ugen er på ny i gang, og det er tid til endnu en omgang 8 skarpe, som er føljetonen, der sætter fokus nogle af de mange personligheder der er i 8370.

Navn: Karsten Høgh

Stilling: Praktiserende fysioterapeut, Ejer af Fysio-shop.dk, partner i Sundhedshuset Hadsten

Hvor længe har du boet i 8370?
Jeg er oprindeligt født og opvokset i Hadsten. I forbindelse med studierne boede jeg en længere årrække i Aarhus, men i 2005 købte vi en dejlig grund i Hadsten og byggede vores nuværende hus. 

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?
Der kan nævnes rigtigt mange ting, jeg er glad for ved at bo i 8370. Men jeg tror, at jeg med tiden mere og mere værdsætter nærhedsprincippet. Min familie og gode venner er tæt på. Når jeg skal handle eller bruge hjælp til at løse opgaver, har jeg lært lokale folk og erhvervsdrivende, som både kan og gerne vil hjælpe. Jeg elsker at følge og deltage i de mange projekter, som de mange ildsjæle og entusiaster sætter i gang. Nærhed, dynamik og velvillighed. Jeg sætter stor pris på at opleve den dejlige natur, det sprudlende sportsliv og de mange kultur- og handelstilbud. Det, synes jeg, karakteriserer 8370.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?
Jeg besøger Sløjfen hvert år ved udvalgte arrangementer og er stadig entusiastisk tilskuer ved håndboldkampe i Vestjysk Bank Arena, når tiden tillader det.
Som ung var jeg ivrig biografgænger og dyrkede håndbold i Hadsten hallen og Østervangshallen, tennis i Gordonhaven, fodbold på de gamle baner ved tyregården. Jeg sætter stor pris på, at også vores 3 børn har benyttet sports- og fritidstilbud gennem årene og ville ønske, at vi stadig havde et friluftsbad som i de gode gamle dage.

Dyrker du sport/motion i 8370?
Jeg benytter Hadsten Motion til at holde den aldrende krop fra at forfalde mere end nødvendigt. Jeg har i mange år nydt turene på racercykel på vejene i og omkring 8370 samt i favrskoven på mountainbike. Da vi jo (endnu) ikke har fået en golfbane i 8370, går turen flere søndage om året til Søhøjlandets Golfklub sammen med gode venner kl. 07.30 til en herlig dyst og godt samvær.

Er du medlem af en forening i 8370?
Jeg har i nu mange år været medlem af Hadsten Motion, som er byens største tilbud for styrketræning individuelt og på hold. Jeg sætter stor pris på fleksibiliteten for at kunne træne både styrketræning og spinning, men jeg har også udfordret mig selv og egen krop kl. 8.00 om lørdagen til yoga 😊 Jeg har nu i en årrække været medlem af den lokale velgørenhedsorganisation, Hadsten Rotary Klub, hvor jeg nyder det gode samvær med medlemmerne og de spændende klubaftner om onsdagen med spændende foredragsholdere og indlæg. Et dejligt sted at komme til fordel for mange vigtige lokale sager i 8370.

Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig
Jeg kunne nævne mange steder, som betyder og har betydet meget for mig gennem et ungdoms og voksenliv. Det kunne være det gamle friluftsbad, som fungerede som vigtigt fritidstilbud for mig og mine venner. Det kunne være byens haller, hvor jeg har brugt utallige timer som udøver og træner. Det kunne være den gamle Tyregården, hvor fodboldbanerne lå i gamle dage, og jeg spillede fodbold som knægt (det der i dag hedder Rønnehaven). Men jeg tror når alt kommer til, at jeg vælger Byskoven, som den grønne oase højt hævet over byen med de gamle træer. Her lufter jeg vores dejlige hund hver morgen og nyder at se skoven forandre sig over årstiderne og med tiden. I gamle dage gik jeg fra mit hjem til Amtsgymnasiet, som det hed dengang. Skoven har altid været der, og den har markeret sig som et fast anker for mit liv i 8370.

Har du et godt tip til folk, der lige er flyttet til byen, eller måske et tip, som alle bare burde kende til?
Alle, der flytter til byen, bør holde øjne og ører vidt åbne for de mange tilbud, støtte byens mange ildsjæle og besøge butikkerne i 8370 så meget som muligt. Der er brug for at støtte lokalt som aldrig før i denne udfordrende coronakrise. Jeg er bekymret for erhvervslivet og butikkerne i 8370 og håber inderligt, at krisen ikke får fatale konsekvenser.   

8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?
Jeg savner hver sommer Friluftsbadets stemning fra de gamle dage, hvor børn, unge, forældre og ældre mødtes omkring bassinerne. Jeg synes, at byens borgere, unge som ældre kunne nyde mange fordele ved en svømmehal i nærheden af nuværende Vestjysk Bank Arena, så der i fremtiden kunne samles flere aktiviteter på samme område. De to nuværende store haller med tilhørende springhal kunne fungere i fin synergi med svømmehal, tennisbaner, petanguebaner og mange andre gode aktiviteter i Hadsten Nord.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler