15. juni 2024

8 Skarpe til Marie Thomsen

Vi stiller med jævne mellemrum personer med tilknytning til 8370, om hvordan deres forhold egentlig er til postnummeret. Det segment kalder vi “8 skarpe”, og denne gang er det Marie Hedegaard Thomsen der svarer.

Navn: Marie Hedegaard Thomsen

Stilling: Sognepræst

Hvor længe har du boet i 8370?: Godt 2½ år, men har arbejdet her i 5 år

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?:
Mine naboer 🙂 Og så er Hadsten bare skøn by med flere skoler, et godt foreningsliv, bibliotek, biograf og butikker. Som familie har vi det som blommen i et æg her med alt, hvad vi skal bruge og naturen tæt på.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?
Ja, vi er meget glade for at komme på biblioteket i Sløjfen. Vores ældste har gået både i Musikskolen og til gymnastik. Og så er vi glade for, at biografen er her, selvom det stadig er begrænset, hvor ofte vi kan komme af sted med små børn.

Dyrker du sport/motion i 8370?
Ja, jeg har gået til LadyCross i Hadsten Hallen og har planer om at komme i gang med badminton igen efter nogle års pause.

Er du medlem af en forening i 8370?
Ja, Hadsten Idrætskreds.

Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig?
Ja, det gør kirkerne og Sognegården selvsagt. Her tilbringer jeg mange timer med mange mennesker hver eneste uge året rundt. Det er så godt at være sammen med mennesker i alle aldre, og det har man rig mulighed for i kirkerne og Sognegården.

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?
Brug de lokale butikker, så de kan blive ved med at være her. Det bedste ved de lokale erhvervsdrivende er, at serviceniveauet er højt, og at det meste kan lade sig gøre. Både privat og i kirkeligt regi har jeg stor glæde af de lokale butikker.

8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?
En svømmehal kunne være skønt. Omvendt er der ikke ret langt til hverken Hammel eller Hinnerup. Og så er der virkelig langt imellem legepladserne, desværre. Heldigvis må institutionernes legepladser benyttes, men ellers er der virkelig langt imellem.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler