26. september 2023

8 skarpe til Niels Peter Elgaard

I byensNyts føljeton, hvor vi stiller 8 skarpe spørgsmål til en lokal profil er turen nu kommet til Niels Peter Elgaard, der bl.a. slår sine folder på ByensNyt, hvor han deler ud af sine sproglige finurligheder.

Stilling:

Faglærer/mentor – Hadsten Fri Fagskole/Linjeskolen

  1. Hvor længe har du boet i 8370?

Jeg flyttede til Hadsten i 1974 og fraflyttede så igen 1981 – flyttede tilbage til Hadsten i 2003, så sammenlagt omkring 25 år.

2. Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?

Jeg kan godt lide at Hadsten er en by med mange facetter, uanset om det gælder kultur- eller virksomhedsnetværk, så er det muligt at udfolde sine ønsker hertil. Vi er en by med mange forskellige uddannelsesmuligheder: 4 folkeskoler, en friskole, Favrskov Gymnasium, Hadsten Højskole, Hadsten Fri Fagskole, Den jydske Haandværkerskole. Det giver en stor mangfoldighed af elever og lærere udefra, som kaster masser af nye mennesker af sig, som måske senere i livet finder tilbage til Hadsten og slår sig ned permanent. Hadsten er også kendt for et aktivt sportsliv. Masser af smukke områder med natur, der indbyder til skønne vandreture både sommer og vinter.

Ønsker man at svømme en tur, har vi indenfor 10 min. afstand to fine svømmehaller, dog ikke i 8370, men dog i kommunen.

3. Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?

Jeg bruger vores kulturhus Sløjfen, hvor også vores bibliotek har til huse, biblioteket anvender jeg ca. en gang om ugen for at læse et par dagblade, og låne bøger eller cd’er af det fine udvalg de har at byde på. Jeg drager også stor nytte af nogle af de mange koncerter og foredrag der afholdes i Sløjfen. Udover jeg også i mange år, selv har været aktør i den årlige Favrskov Revy og været del af MusicalEnsemblets opsætninger.

I Hadsten Bio er en frivillig forening, der i deres opstart stod for et arrangement vedr. 24 timers Le Mans, her kom folk fra hele landet, for at se 24 timers Le Mans timer på storskærm, en stor succes, hvor biografen også stod for forplejning, overnatning og div. konkurrencer undervejs.

Der er i Røde Kors regi, en stor stak frivillige, der har stablet Cafe Snak på benene, en cafe hvor der afholdes arrangementer såsom spilleaftener, musik og brætspil, der er foredrag og mm.

Hvert år afholdes der bagagerumsmarked i Hadsten, det startede på Sunds Plads, men er flyttet op i Søndergade foran butikkerne, også noget som er et stort trækplaster.

Herudover er der flere store sportsbegivenheder og et utal af andre foreninger store som små som jeg ikke har nævnt her.

4. Dyrker du sport/motion i 8370?

Nej det gør jeg ikke

5. Er du medlem af en forening i 8370?

Ja jeg er medlem af FavrskovRevyen, hvor jeg tidligere var aktør, jeg er medlem af Røde Kors og involveret i Cafe Snak, derudover er jeg medlem af CIVIC en forening af private borgere der har som mål, at være med til at udvikle vort lokalsamfund i Hadsten.

6. Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig

Der findes en lille sø mellem Kollerup og Gl. Sellingvej, hvor jeg ofte sidder og nyder en stille stund, medens jeg nyder det fine dyreliv af svaner, gæs, ænder, blishøns, ræve, rådyr m.fl.

7. Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

Meld Jer ind i en forening, som passer til det i har af interesser, mulighederne er som nævnt store, og det gør at I hurtigt bliver kendt i og med Hadsten

8. 8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Hvad kan man ønske sig yderligere end det allerede omtalte 😉

Relaterede artikler