17. juli 2024

8 skarpe til René Schneider

Lige uden for Hadsten i Lyngå bor René Schneider. René har gennem mange år været aktiv frivillig i fodboldklubben HSK og har ligeledes gjort sig på den politiske scene og stiller igen op til byrådet for de konservative. ByensNyt har stillet ham 8 skarpe spørgsmål.

  1. Hvor længe har du boet i 8370?

Jeg har boet i Lyngå siden 2007, hvor vi overtog mine svigerforældres landejendom, men er kommet i Hadstenområdet siden 1997

2. Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?

Da vi bor på landet, nyder jeg den flotte natur og de fredelige omgivelser og den friske luft der er der. Der er virkelig mange dejlige steder i området omkring Lyngå/Favrskov.

Hadsten er samtidig en by, der ligger tæt på Randers og Aarhus. Byen rummer gode uddannelsesmuligheder f.eks. på Favrskov gymnasium, Den jyske håndværkerskole eller Hadsten Højskole. Der er gode muligheder for indkøb i byen i forskellige supermarkeder og et godt udvalg af mindre specialforretninger. Alt dette er medvirkende til, at jeg selv synes, jeg bor i et attraktivt område.

3. Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?

Som familie benytter vi gerne Hadsten Bio. Vores søn er flittig bruger af Sløjfen/musikskolen, i den forbindelse kommer jeg til en del musikarrangementer der. Gennem mit virke i Lyngå/Skjød/Lerbjerg menighedsråd kommer jeg også i Sløjfen, når vi afholder større arrangementer. Der er nogle superfine faciliteter til dette. Jeg kommer ligeledes i Sløjfen til den årlige Favrskovrevy og har også været til flere familiesammenkomster der. Vi er også brugere af biblioteket.

Som holdleder/træner af U16 drenge i HSK kommer jeg ugentligt på idrætsanlægget ved Bavnehøj skolen.

4. Dyrker du sport/motion i 8370?

Jeg går mange lange ture i naturen i og omkring Hadsten. Jeg ser frem til det nye padle tennis anlæg på Toftegårdsvej, som jeg påtænker at ville benytte sammen med min familie.

5. Er du medlem af en forening i 8370?

Jeg er medlem af den konservative vælgerforening i Favrskov, da det interesserer mig, hvad der rører sig politisk i kommunen.

Jeg er en del af HSK-fodbold i kraft af mit engagement omkring U16 drengeholdet og bane plejen af den nye kunstgræsbane.

Jeg er ligeledes medlem af borgerforeningen i Lyngå, hvor jeg er aktivt deltagende i flere arrangementer såsom fællesspisning, Mortens and, affaldsindsamling og legepladsfest. Det er meget givende for naboskabet og det omkringliggende lokale miljø, at være aktiv og deltagende.

6. Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig?

Jeg sætter stor pris på at komme i Lyngå og området heromkring. Der er skøn natur, dyreliv og ikke mindst ro. Specifikt er Voer Mølle i Bidstrup skoven et sted jeg nyder særligt, der er virkelig smukt med både skønne skovstier, sø og et sted, der også rummer noget historisk.

7. Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

For mit vedkommende har mit engagement i forskellige foreninger været medvirkende til hurtigt at få opbygget et netværk. Således føler man sig hurtigt tilpas i nye omgivelser. Derfor vil jeg opfordre til at man bruger kræfter som frivillig i en eller anden form ligegyldigt om det så er biografen, fodboldklubben, spejder eller som natteravn. Mulighederne ligger lige for, det er blot op til én selv at gribe dem.

8. 8370 har det meste, men er der noget du savner?

Området omkring Sløjfen kunne måske være med mere caféliv, en iskiosk, en skøjtebane om vinteren, en bowlingbane eller lign. Ideerne er mange, men det vil kunne give endnu mere aktivitet, end jeg oplever på nuværende tidspunkt.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler