24. maj 2024

Tæt på Rikke Møller Antvorskov

Rundt omkring i de mindre byer omkring Hadsten er der stærke lokalsamfund, hvor ildsjæle er med til at skabe sammenhold og fællesskab. En af disse ildsjæle i Ødum er Rikke Møller Nielsen og hun har denne gang svaret på ByensNyts 8 skarpe spørgsmål.

Navn: Rikke Møller Antvorskov

Stilling: Kordegn og daglig leder i Hadsten Storpastorat, redaktør for HØST, landsbytosse

 1. Hvor længe har du boet i 8370?
  Jeg har boet i Ødum hele mit liv – altså fra 1973. Jeg er sådan en hjemmefødning, der har boet flere forskellige steder i Ødum, men aldrig andre steder. Min familie har boet i Ødum siden 1700-tallet, så man kan vel sige, det ligger i blodet. 
   
 2. Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?
  Jeg synes, vi er utrolig privilligerede, at vi har et så alsidigt butiksliv i Hadsten. Selvom vi kun har 20 minutters kørsel til Randers eller Århus, så har de lokale handlende formået at bevare et attraktivt butiksliv i byen. Her kan du finde alt, hvad du har brug for. Det synes jeg virkelig er en bedrift. Men det er også indlysende, at vi som kunder selv er med til at påvirke udviklingen. Under corona-epidemien er mange nok kommet til at handle lidt mere på nettet – men nu skal vi huske at vende tilbage til de lokale butikker igen.
 1. Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?

Jeg benytter mig især af de lokale kirkers mange, gode tilbud. Her er både foredrag og koncerter, som kan give mig noget med hjem. Det gælder om at tage sig sammen og komme afsted, også selv om et foredrag måske ligger på kanten af ens interesser.

Mange gange kommer vi til at vælge den samme type kulturtilbud igen og igen. Men vi har godt af at blive udfordrede, hvis vi skal udvikle os som mennesker.

 1. Dyrker du sport/motion i 8370?

Tidligere har jeg benyttet mig af HØST if´s meget varierede tilbud, men det har ikke lige passet ind i mit program de seneste år.
Jeg er begyndt at spille golf. Det kan man ikke gøre indenfor 8370-området, men heldigvis er der ikke langt til en rigtig god golfklub i Hammel med en smuk bane.

 1. Er du medlem af en forening i 8370?

Jeg er selvfølgelig medlem af den lokal borgerforening – det hører sig til, når man bor i en landsby.
Her er der plads til at møde naboen og genboen, selv om man ikke umiddelbart har noget til fælles. De lokale foreninger gør virkelig meget for at styrke fællesskabet og de fortjener, at vi bakker dem op i deres arbejde.

 1. Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig?            
  HØST-området betyder meget for mig – ikke som geografisk område, men som et område med en fælles identitet og et unikt foreningsfællesskab omkring  forsamlingshuse, skole, kirke og idræt. Det sammenfald finder man ikke mange andre steder. Som redaktør for HØST (Hadbjerg Ødum Selling Tidende) samarbejder jeg med repræsentanter for alle de lokale foreninger, og de lægger virkelig et stort stykke arbejde i lokalsamfundet. Om det er i borgerforeningen, skolebestyrelsen eller menighedsrådet, så er man bevidst om fællesskabet med de andre foreninger i området. Det er også derfor vi flere gange i fællesskab har kunnet stable en HØSTival for 1000 gæster på benene.
 1. Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?
  Man kan sagtens få lov at passe sig selv i en landsby, hvis man insisterer på det. Men mit tip lyder på at gå med til borgerforeningens næste fællesspisning, vandværkets generalforsamling, melde sig til ju jitsu og gå til en koncert i kirken. Man vil opdage, at man er mere end velkommen og alle bliver taget rigtig godt imod. 
 1. 8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?                    
  Jeg savner ikke noget – det skulle da lige være en fiskehandler. Men helt ærligt,  8370’s geografiske placering gør jo, at vi også har nem adgang til det, vi mangler.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler