20. juli 2024

8 skarpe til Rikke Randrup Skåning

8 skarpe er navnet på ByensNyts føljeton med de samme 8 spørgsmål til en lokal profil fra 8370. Denne gang har vi stillet spørgsmålene til Rikke Randrup Skåning, der bor i Hadbjerg og er medlem af kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet.

Navn: Rikke Randrup Skåning

Stilling: Børnefysioterapeut, PPR Specialrådgivningen, Favrskov Kommune.

Hvor længe har du boet i 8370?

Jeg og min mand Martin, flyttede til Hadbjerg i dec. 2006 sammen med Freya og Asger, der dengang var 6 og 3 år. I 2009 fik vi August. Igennem vores børns liv i Hadbjerg, vores engagement i HØST – IF og lokalsamfundet i Hadbjerg, er vi faldet rigtig godt til og har fået mange venner og bekendte. 

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?

 De mange dejlige mennesker vi har lært at kende igennem de sidste 13 år i og omkring Hadsten med udgangspunkt i HØST – området (Hadbjerg, Selling, Ødum) og Voldum. Jeg oplever at man bekymrer sig for hinanden og tager vare på hinanden i vores lokalområde. Det har betydet meget for mig og min familie, hvis vi i perioder har haft brug for støtte og opbakning. 

Vi har som familie oplevet, at man får enormt meget tilbage, hvis man selv bidrager med sit engagement i lokalsamfundet. Jeg oplever høj service, stor venlighed og imødekommenhed i butikker og handelsliv i Hadsten. 

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?

Vi kan godt li at komme i vores biograf, som er meget hyggelig. Og i Sløjfen har vi haft fine koncertoplevelser og benytter biblioteket, hvor servicen er i top. Da børnene var mindre var et besøg på Modelbanen et hit. Vi er glade for den nye Café Snakbar og jeg er vildt imponeret over det lokale engagement, der ligger bag tilblivelsen af caféen. I Hadbjerg deltager vi i Fællesspisning i forsamlingshuset, hvor min mand hjælper i køkkenet. Der mærker man det lokale engagement og møder børn, unge og ældre fra lokal området.  

Dyrker du sport/motion i 8370?

Vi har alle fem haft flere aktive år i HØST IF fodboldafdeling. Min mand og jeg som trænere/holdleder og børnene som spillere. Men nu har børnene fået andre interesser. Vores yngste spiller badminton i Hadsten og HØST -hallen, vi andre benytter tilbuddene i Motionscenteret og i Fit og Sund. Gåture rundt i 8370 er jeg blevet meget glad for. 

Er du medlem af en forening i 8370?

Aktuelt har jeg sat mine motions-medlemskaber på pause. Mon ikke jeg melder mig ind igen pr. 1.01.21😊? Jeg er meget glad for yoga, men har i en periode holdt pause.

Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig

Hadbjerg har fået en kæmpe stor betydning for mig og min familie. Når jeg efter en tur til Sjælland, hvor store dele af min familie og svigerfamilie bor, kører af motorvejen – afkørsel Hadsten 44, sænker roen sig over mig. Jeg nyder udsynet over markerne og fornemmelsen af, at her er højt til himlen. Her føler jeg mig godt tilpas. En gåtur omkring byen og igennem Folkeskoven ved solnedgang eller en tidlig morgen kan løfte humøret. Området omkring Kollerup Enge og hjertestien er også et fint sted at gå tur.

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

Bland dig i lokalsamfundet, f.eks. Ved at melde sig ind i en forening, dyrke en sport i en af de mange klubber/foreninger, meld dig som frivillig, benyt byens kulturtilbud og handel lokalt. Og hvis du virkelige er interesseret i at finde ud af hvad der sker i 8370 og hele Favrskov og præge udviklingen, så meld dig ind i et politisk parti. 

8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Jeg savner en lækker frugt – og grønthandel med lækre specialiteter.  Og en lækker slagterafd i et af vores supermarkeder. 

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler