17. juli 2024

8 skarpe til Toni Olesen

Vi stiller på ByensNyt  med jævne mellemrum personer med tilknytning til 8370 en række faste spørgsmål, om hvordan deres forhold er til postnummeret.

Det segment kalder vi “8 skarpe”, og denne gang er det initiativtager til Stafet for Livet i Hadsten Toni Olesen, der besvarer spørgsmålene. Stafet for Livet har været en stadigt voksende succes siden Toni Olesen med flere fik ideen om at føre arrangementet til Hadsten med sidste år 600 deltagere og et overskud på 106.000 kr til Kræftens Bekæmpelse. Arrangementet er dog grundet Corona blevet aflyst i år.

 1. Hvor længe har du boet i 8370?
  Jeg kommer oprindelig fra Dronninglund i nordjylland, og flyttede i 1972 til Selling og videre til Hadsten i 1973.
 1. Hvad er du mest glad for ved at bo i 8370?
  Med få undtagelser synes jeg Hadsten rummer alt, og så nyder jeg det netværk som jeg gennem en årrække har opbygget i byen. Jeg er yderst begejstret for foreningslivet hvor jeg synes rigtig mange mennesker gør et fremragende arbejde.
 1. Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8370?
  Jeg forsøger i størst mulige udstrækning at bakke op om de lokale tilbud – bla. omkring de ting der foregår i Sløjfen.
 1. Dyrker du sport/motion i 8370?
  Jeg nyder at løbe en tur, og her synes jeg der er rige muligheder for samtidig at komme ud i den flotte naturlig som også er i og omkring Hadsten.
  Her foruden prioriterer jeg rigtig højt stadig at spille fodbold på old-boys holdet i HSK – et unikt sammenhold holder os ”gamle” gutter i gang.
 1. Er du medlem af en forening i 8370?
  Jeg har været medlem af HSK fodbold siden vi jeg flyttede til byen i 1973 og er det stadig – både som aktiv fodboldspiller, men også på den organisatoriske side omkring en række aktiviteter/arrangementer.
  Her foruden er jeg på 6. år formand for Stafet for livet i Hadsten. Stafet for livet er et
  velgørenhedsarrangement som vi afvikler én week-end hvert år i samarbejde med
  Kræftens bekæmpelse.
 1. Har du et sted i 8370, som betyder noget særligt for dig?
  Mit andet hjem har jo i mange år været i HSK fodbold, så klubben betyder helt sikkert
  rigtig meget for mig – jeg nyder stadig at komme i klubben, og jeg nyder stadig at være en aktiv del af en række projekter i og omkring klubben.
 1. Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?
  Mit bedste råd til såvel tilflyttere til Hadsten som alle andre er ubetinget at involvere sig i en eller anden forening. Hadsten rummer alle mulige former for foreninger, så alle vil helt sikkert kunne finde lige nøjagtig det, der måtte være interessant for dem.
  Har man ikke mod på at være fysisk aktiv, så er der masser af brug for frivillige, og har man ikke prøvet denne del, ja så har man virkelig noget til gode – det er både hyggeligt og berigende, og så giver det et fantastisk netværk.
 1. 8370 har jo det meste, men er der noget som du savner?
  Det ærgrer mig, at det trods flere forsøg aldrig har været muligt at etablere en svømmehal, det synes jeg godt byen kunne bruge.
  Der foruden under jeg virkelig de unge mennesker en form for værested. Det er ikke rimeligt, at de unge skal hænge ud på skoler, sportspladser eller andre steder, og så oven i købet få skæld ud fordi de larmer for meget. Her er man nødt til at skabe nogle ordentlig rammer til ungdommen.

Relaterede artikler